Şırnak'ta terörden temizlenen dağlar, doğa sporcuları için kamp alanı oldu

Devletin, terör örgütüne yönelik başarılı operasyonları neticesinde terörün belinin kırılmasıyla doğa sporcuları, Şırnak’ta daha önce hiç gidilmeyen dağlara çıkıp trekking yaparak kamp kurdu.

YAŞAM 31.05.2021, 14:45 31.05.2021, 17:53
Şırnak'ta terörden temizlenen dağlar, doğa sporcuları için kamp alanı oldu

Şırnak' Beytüşşebap’taki, Kato Rafting ve Doğa Sporları Kulübü Derneği üyeleriyle birlikte sporcular, bölgede terör örgütüne vurulan darbenin ardından dağların yolunu tuttu.

Sporcular, dağlarda kamp kurdu

Gerekli izinleri alan doğa tutkunları, Beytüşşebap’ın yüksek rakımlı antik kenti Harguri ile Melisa kalelerinin yer aldığı alanda trekking yaparak kamp kurdu. 2 bin rakımlık bölgede yürüyüş düzenleyip daha sonra kamp kuran doğa sporcuları, 3 gün boyunca bölgede doğanın keyfini çıkardı.

Kato Rafting ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Serdar Gükçe, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, senelerdir bu bölgeye gelemediklerini hatırlatarak daha önce görmedikleri alanları gördükleri için oldukça mutlu olduklarını söyledi ve şunları ekledi:

''Terör olayları, en çok sporu etkilemişti. Bu doğa harikası bölgelere daha önce gelemiyorduk. Güvenlik güçlerimizin sayesinde son dönemde bölgemiz adeta huzurun başkenti haline geldi. Şırnak ve Şırnak’ın ilçelerinde artık kamplar kurarak sporumuzu geliştiriyoruz. Şırnak şehir genelinde, bizim bir rafting takımımız vardı. Şimdi artık sayıları artmaya başladı. Doğa sporları ve dağcılık anlamında ciddi engeller vardı. Fakat şu an her bölgeye hemen hemen gidebiliyoruz. Gerekli izinleri alarak Faraşin, Tanin Dağları, Kato, Meydan ve Kahnicemet dağları artık burada bizi bekliyor. 3 gündür burada kamptayız. İlk başta Faraşin Yaylasındaydık. Tüm doğaseverleri bu güzel bölgeye bekliyoruz. Bizimle birlikte ilklerin şehri olan Şırnak'ta, doğaseverleri ağırlamak istiyoruz”

Doğa sporcusu Mehmet Gökçe, tüm doğaseverleri Beytüşşebap'a davet ederken ''Pandemi en fazla bizleri vurdu. Kaç gündür, spordan geri kalmamak adına bu bölgedeyiz. Burası fazlasıyla güzel, herkesi buraya bekliyoruz'' açıklamasını yaptı.

30 sporcuyla birlikte bu bölgede olmanın çok güzel olduğunu söyleyen Fadıl Gökçe ise; ''Eskiden buralara gelemiyorduk, bugünlerde ise istediğimiz her bölgeye gidebiliyoruz. Gelecek günlerde şehrimizi temsil etmek için inşallah yarışmalara katılacağız'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)