Şırnak'ta esnaftan toplanan paletler, sokak hayvanlarına barınak oldu

Şırnak'ta gençlerin isteği üzerine hazırlanan proje çerçevesinde esnaftan temin edilen paletler, sokak hayvanlarına barınak oldu.

YAŞAM 10.03.2021, 01:12 10.03.2021, 14:45
Şırnak'ta esnaftan toplanan paletler, sokak hayvanlarına barınak oldu

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi gönüllülerinin şehirdeki işletmelerden temin ettiği 100 palet, kedi ve köpekler için soğuk kış günlerinde 50 sıcak yuvaya dönüştürüldü.

Yaptıkları barınakları sokak hayvanlarının yoğun olarak yaşadığı noktalara yerleştiren gönüllüler, hayvanlara mama vermeyi de ihmal etmedi.



"Bakan Kasapoğlu talimat verdi"

Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun 29 Ocak tarihinde kenti ziyareti esnasında, gençlerden gelen istek üzerine söz konusu barınakların yapılması için talimat verdiğini anımsattı.

Birlik, Bakan Kasapoğlu'nun talimatı doğrultusunda yürüttükleri proje çerçevesinde esnaftan alınan paletlerle 50 sokak hayvanına yuva yapıldığını dile getirdi.

Hedeflerinin 100 paletten 100 barınak yapmak olduğunu dile getiren Birlik, şu ifadeleri kullandı:

"Gönüllü dostlarımıza 2 hafta içerisinde iş yerlerinden temin ettiğimiz paletlerden köpek ve kediler için 50 adet yuva yapıldı. Amacımız, bu sayıyı 100'e tamamlamak ve acil ihtiyaç gereken yerlere ulaştırmak. Buralara sık aralıklarla mama ve yiyecek bırakılacak. Projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum."



"Dostlarımıza aş ve ev sağladık"

Anlamlı projeyi Bakan Kasapoğlu’na ileten Rojbin Katar ise şehirdeki sokak hayvanlarının barınma gereksinimlerinin karşılanmasına öncülük ettiği için kendisine teşekkür ettiğini belirterek, çok mutlu olduğunu söyledi.

Katar, "Yuvaların yarısı yapıldı, diğer yarısı da yapım aşamasında. Bu vesileyle sokaktaki dostlarımıza aş ve ev sağlamış olduk." dedi.



"Onlar insanlara muhtaç"

Usta öğretici Mehmet Yardımcı da sokaktaki canlıların insanlara gereksinim duyduğuna işaret ederek, "Onlar da bir can sahibi, onlar insanlarda yuva ve yiyecek bekliyor. Biz de onlara sıcak birer yuva yapmak için 50 adet barınak yaptık, 50 adet daha yapmaktayız. Onların soğukta kalmasını istemiyoruz. Yuvalarımız yazın da kullanılabilecek." dedi.



















Yorumlar (0)