Şırnak'ta akıl almaz düğün: Aşiretler yarışa girdi!

Şırnak'ta yapılan bir aşiret düğününde takılan takılar, duyanları hayrete düşürdü. Geline 1 kilo altın, damada da 500 bin liranın takıldığı düğünde 110 koyun kesildi. İki gün iki gece süren düğünde aşiretlerin takı yarışına girdiği aktarıldı.

YAŞAM 12.09.2022, 15:33 Hakan Öksüz
Şırnak'ta akıl almaz düğün: Aşiretler yarışa girdi!

Şırnak'ın Uludere ilçesinde yapılan bir aşiret düğününün ayrıntıları hayrete düşürdü. Andaç köyünde gerçekleştirilen ve Kaşuran aşiretine ait olduğu aktarılan düğünde en çok sevinen gelin ve damat oldu. Düğünde geline 1 kilo altın takılması sosyal medyada yankı uyandırdı. Damada takılan paralar ise 500 bin lirayı buldu.

110 baş koyun kesildi

Felek Ecer ile Özal Ölmez'in düğününde aileler adeta takı yarışına girdi. Görkemli düğünün iki gün iki gece sürdüğü kaydedildi. Düğünde kesilen 110 baş hayvandan 1200 kilo et çıktı. Düğüne Kaşuran, Jirki ve Goyan aşiretlerinin katıldığı belirtildi. Yurt dışından gelen binlerce davetlinin katıldığı düğünde halaylar çekildi, Kürtçe şarkılar söylendi.

Yeğeninin düğünü için çok sayıda aşiretin bir araya geldiğini kaydeden damadın amcası Fethi Ölmez, "Geline takılan takılar yaklaşık 300 bin lira civarında. Nişanda da 500 bin liralık takı takılmıştı. Düğün için 110 kuzu kesildi. Gelen herkese teşekkür ediyorum, bizi yalnız bırakmadılar." diye konuştu.

Yorumlar (0)