Şırıngalı çikolatadan ölen oğlunun karnesini aldı

Şırıngalı çikolatadan oğlunu kaybeden anne, 2. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki oğlu Umut Bilgi'nin son karnesini gözyaşları içinde aldı.

YAŞAM 17.01.2020, 11:31
Şırıngalı çikolatadan ölen oğlunun karnesini aldı

Diyarbakır’da şırıngalı çikolatanın kapağının nefes borusuna kaçması sonucu yaşamını yitiren 7 yaşındaki Umut Bilgi’nin karnesini annesi gözyaşları içerisinde aldı. Öğretmenleri ve sınıf arkadaşları Umut Bilgi’nin masasına çiçek bıraktı.

Diyarbakır ili Yenişehir ilçesi Seyrantepe Mahallesi’nde yaşayan 7 yaşındaki Umut Bilgi, 25 Kasım 2019 tarihinde okul çıkışında bir marketten aldığı şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının nefes borusuna kaçması sonucu ambulansla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine götürülmüştü. 9 gün boyunca hayata tutunmaya çalışan Umut Bilgi, 5 Aralık 2019 tarihinde yaşamını yitirmişti.

Vefatı tüm Türkiye'yi üzen Umut Bilgi’nin okulunda arkadaşları karnelerini aldı. Umut’un annesi Gülşen Bilgi de doyamadığı oğlunun okuluna giderek başarıyla dolu karnesini aldı.

Gözyaşları içerisinde oğlunun karnesini alan acılı anne Gülşen Bilgi, çocuklar için tehlikeli ürünlerin satılmaması adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

“İlk karnesi değildi ama son karnesi oldu”

Aldığı karnenin oğlunun ilk karnesi olmadığını fakat son karnesi olduğunu söyleyen Gülşen Bilgi, gazetecilerin soruları karşısında duygularını şu şekilde aktardı:

“Şu anda oğlumun burada olmasını isterdim, karnesini kendisinin almasını isterdim. Ama işte kader izin vermedi, öyle bir şey olmadı. Oğlum şuan yok, onun yerine ben aldım karnesini. İlk karnesi değildi ama son karnesi oldu. Karnesi her zaman iyiydi, okulunu çok seviyordu, hatta okulu çok sevdiği için erken okula kaydetmiştik. Daha 7 yaşındaydı ama 2. sınıfa geliyordu. Şuan acımın içerisinde yaşıyorum. Yüreğim yandığı için içimden hiçbir şey söylemek gelmiyor. Böyle şeylerin satılmaması için elimizden geleni yapıyoruz, söyledik, şikayette de bulunduk. Hepsi kaldırıldı toplandı ama o olmasa da başka şeyler üretecekler, yine çocuklara sebep olacaklar. İnşallah bir daha öyle bir şey yaşanmaz, başka ailelerin yüreği yanmaz. Olaydan sonra okula gelmemiştim, ilk defa geliyorum. Oğlumun karnesi için geldim. Oğlum okulunu, arkadaşlarını, öğretmenini çok seviyordu, ama olmadı yarım kaldı.”

Yorumlar (0)