Şırınga çikolatadan ölüme ilişkin karar!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'ın yaşamını yitirdiği olay sonrası başlatılan idari soruşturmayla görevden uzaklaştırılan okul müdürü, müdür yardımcısı ve öğretmenler hakkında, yöneticilik görevlerinin üzerlerinden alınması, 1 yıl süreyle kademe ilerleme, aylıktan kesme cezası uygulanarak görev yerlerinin değiştirilmesi kararı verdi. 

YAŞAM 06.02.2020, 17:08
Şırınga çikolatadan ölüme ilişkin karar!

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu'nda 1. sınıf öğrencisi olan 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal, okulda şırınga şeklindeki oyuncak sıvı çikolatayı yediği sırada nefes alamamıştı. 

İlk müdahale Sıddık adlı okul görevlisi tarafından yapılmıştı. Öğretmenler ve okul görevlileri, Mert'i okulun karşısında bulunan sağlık merkezine götürmüştü. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınan Mert, yolda yaşamını yitirmişti. 

Karar verildi

Milli Eğitim Bakanlı (MEB) tarafından olaya ilişkin başlatılan idari soruşturma tamamlandı.

Olayın ardından görevden uzaklaştırılan okul müdürü ile müdür yardımcılarının, yöneticilik görevlerinin sonlandırılmasına karar verildi.

Okul müdürü, müdür yardımcıları ile sorumlu olan iki öğretmen, bir sene kademe ilerleme cezası ile aylıktan kesme cezasına çarptırıldı. Öte yandan, hepsinin görev yerlerinin değiştirilmesine karar verildi. 

Bakanlık tarafından konuya ilişkin adli sürecin yakından izlendiği ifade edildi. 

Yorumlar (0)