"Şırınga çikolata" firmasının müdüründen açıklama!

Mert Yağız Köksal'ın (7) şırınga şeklindeki çikolatayı yerken nefes alamayarak hayatını kaybetmesinin ardından, çikolatanın üretildiği firmanın müdüründen açıklama geldi. Müdür Yüksel Uçkun, aynı çikolatanın başka firmalar tarafından da üretildiğini belirterek, "Bizim ürünümüz olduğuna dair net bilgi yok. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın izniyle üretiyoruz. Konuyla alakalı tam bir açıklama yapmak için Adli Tıp raporunu bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

YAŞAM 12.12.2019, 14:07
"Şırınga çikolata" firmasının müdüründen açıklama!

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu'nda 1. sınıf öğrencisi olan 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal, okulda şırınga şeklindeki oyuncak sıvı çikolatayı yediği sırada nefes alamayarak hayatını kaybetmişti.

Söz konusu çikolatanın üretildiği Kocaeli Gebze'deki Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan firmanın mali işler müdürü Yüksel Uçkun'dan önemli açıklamalar geldi. 

"Yüzde 100 bizim ürünümüz olduğuna dair net bilgi yok"

Uçkun, olay nedeniyle üzüntü duyduğunu belirterek, "Ailenin acısını paylaşıyoruz. Konuyla alakalı tam bir açıklama yapmak için Adli Tıp raporunu bekliyoruz. Her ne kadar savcılık, ölümü çikolataya bağlasa da çocuğun ağzında ve gırtlağında yediği çikolatadan dolayı olduğuna dair bulguya rastlanamadığı bilgisi var elimizde." dedi.

Bu ürünün başka firmalar tarafından da üretildiğine dikkat çeken Uçkun, "Yüzde 100 bizim ürünümüz olduğuna dair net bilgi yok." ifadesini kullandı. 

"Avukatlarımız konuyu yakından takip etmeye devam ediyor"

Uçkun, "şırınga çikolata"yı yurt dışına da ihraç ettiklerini kaydederek, "Ürünümüz Tarım ve Orman Bakanlığı'nın izni ile üretilmektedir ve birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Üzerimize düşen ne var ise yapmaya hazırız, sorumluluğumuzdan kaçmayacağız. Avukatlarımız konuyu yakından takip etmeye devam ediyor. Bu üzücü olay çocuklarımızı teslim ettiğimiz okullarda ilk yardımı bilen hiç kimsenin olmadığını ortaya çıkarmıştır." şeklinde konuştu.

"İlkyardım bilselerdi yaşayacaktı"

Okulda bulunan öğretmenlerden kimsenin ilkyardım bilmediğini aktaran Uçkun, "Bilseydi belki çocuğumuz yaşıyor olacaktı. Okulun hemen karşısında sağlık ocağı olmasına rağmen olaya zamanında müdahale edilmediği ortadadır. Şirket olarak altını çizerek söylemek istiyoruz ki Adli Tıp raporları netleştikten sonra sorumluluğumuzun arkasında durarak, kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağız." açıklamasında bulundu 

Yorumlar (0)