Sırbistan ve Bosna Hersek’e, kimlikle seyahat dönemi!

Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ile ortak bir basın toplantısı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'e kimlik kartıyla seyahat döneminin başlayacağını duyurdu. Erdoğan, benzer bir seyahat anlaşmanın Sırbistan ile de yarın gerçekleşeceğini duyurdu.

YAŞAM 06.09.2022, 17:03 06.09.2022, 17:15
Sırbistan ve Bosna Hersek’e, kimlikle seyahat dönemi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ile baş başa ve heyetler arası gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Yarın Sırbistan ile de anlaşma yapılacak

Erdoğan, basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Bundan böyle kimlik kartları ile Bosna Hersek-Türkiye arasında gidiş gelişlerin yapabilmesi yönünde karar verdik" dedi ve yarın benzer bir anlaşmanın Sırbistan ile de yapılacağını açıkladı.

Erdoğan: ''Bosna Hersek için elimizden geleni yapmaya hazırız''

Görüşmede, geçen yıl 876 milyon dolar seviyelerine ulaşan ikili ticaret alanının daha da geliştirilmesi için neler yapılabileceği konusunu da ele alacaklarını açıklayan konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bosna Hersek'i önümüzdeki zaman diliminde oldukça yoğun bir gündem beklemektedir. Seçime doğru giden bu süreçte ülkenin refah seviyesine katkı sağlayacak olan bir seçim atmosferinin olması oldukça önemlidir. Seçim sonuçlarının bütün Bosna Hersek halkı için hayırlara vesile olmasını şimdiden dilerim. Bosna Hersek'teki şu an ki mevcut sıkıntıların aşılabilmesi için de elimizden geleni yapmaya hazır bulunduğumuzun bir kez daha altını çizmek istiyorum'' ifadelerini kullandı.

''Gereken talimatı verdim, bu sıkıntı süratle çözülecek!''

İki ülke arasında yatırımların daha da fazla arttırılması amacı ile neler yapılabileceğini de görüştüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Saraybosna-Belgrad Otoyol projesine biz büyük önem veriyoruz. Bu konunun finans alanındaki ilişkiler ağı bakımından Ziraat Bankası Genel Müdürü'ne gereken talimatı verdim, bu sıkıntıyı süratle çözecekler'' dedi.

İki ülke arasında yeni seyahat dönemi

Bugün alınan karar doğrultusunda Türkiye ile Bosna Hersek arasında kimlik kartıyla seyahat edilebileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Artık Türkiye'den Bosna Hersek'e, Bosna Hersek'ten de Türkiye'ye yalnızca kimlik kartıyla seyahat yapılabilecek. Dışişleri Bakanımız konu ile ilgili gerekli çalışmaları yapacak. Yarın da Sırbistan ile böyle bir anlaşma gerçekleştireceğiz'' şeklinde ifadeler kullandı.

Yorumlar (0)