Sinop’u ve Sinopluları gümüşe işliyor

Takı tasarımcısı genç kadın Özgül Köksal, tarihten ve doğadan aldığı ilhamı takılarına işliyor. 

YAŞAM 07.03.2022, 13:49 08.03.2022, 09:52
Sinop’u ve Sinopluları gümüşe işliyor

17 senedir takı tasarımcılığı işini yürüten 43 yaşındaki Özgül Köksal, 14 ana başlıklı koleksiyon ile Sinop hakkındaki hayallerini figürlere yansıtıyor. Hem tarih hem de doğadan ilham alan, hayallerini takılarına ilmek ilmek işleyen Köksal, bir süre önce kadın girişimci olarak kendi markasını oluşturdu. Yüzlerce senedir pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Sinop şehrine “tasarımcı gözüyle” bakan girişimci kadın, şehrinin sahip olduğu kültür hazinesini gümüş takılarla insanlara sunuyor.
 


Aşık olduğu şehri gümüşe işleyerek koleksiyon çıkartıyor

Çevresinde gözlemlediği şeyleri bir tasarımcı olarak sanatına işleyen Özgül Köksal, tasarımcı kimliğini şu şekilde anlatıyor: “Hem Sinop’u hem de bu şehre ait konuları, efsaneleri ve diğer figürleri 2005 senesinden bu yana gözlemliyorum ve araştırıyorum. İnsanları, insan yaşamına anlam katacak bulguları, insanın hayat yolculuğunu anlatan ayrıntıları koleksiyonuma ekliyorum. 17 senede 14 farklı koleksiyon hazırladım. Sembolleri, tarihini ve anlamlarını kendime özgü olarak harmanladım. Yaptıklarımla aynı zamanda şehre dair konulara da dikkat çekiyorum. Bu benim sanatım. Yaşamda ilham olabilecek pek çok konu olduğunu biliyorum. Ürünlerim amacıma ulaşıyor. Örneğin keten çiçeği hakkındaki koleksiyonumu görmek için şehir dışından gelen pek çok kişi oldu. Şehrin coğrafi işaretli olan bitkisini ziyaretçilere anlatıyorum. Bu aynı zamanda kültür elçiliği demektir.”

Takı koleksiyonları uluslararası fuarlarda sergilenecek

24-27 Mart 2022 tarihinde İstanbul’da uluslararası olarak düzenlenecek olan takı fuarına katılacağını duyuran Köksal hem Sinop’u hem de tasarımlarını pek çok insana tanıtma fırsatı bulacak.





Yorumlar (0)