Sinop’ta 2 aydır yumurtlayan horoz, sahibini şaşırttı

Sinop’ta 2 aydır hemen hemen her gün yumurtlayan horoz, görenleri şaşkına çevirirken, horozun sahibi Ziraat Yüksek Mühendisi Hüseyin Aslan, "Şimdiye kadar bu tarz bir şeyi ne duydum ne gördüm, horoz gibi ötüyor ama tavuk gibi yumurtluyor” sözlerini kullandı.

YAŞAM 10.07.2021, 10:46 11.07.2021, 10:58
Sinop’ta 2 aydır yumurtlayan horoz, sahibini şaşırttı

Ziraat Yüksek Mühendisi olan Hüseyin Aslan, emeklilikten sonra hobi olarak evinin bahçesinde kümes hayvanları ile ilgilenmek istedi. 

İki aydır her gün yumurtluyor

2 yıla yakın bir süredir tavukları bulunan Hüseyin Aslan, ferikten 9 ay önce aldığı bir horozu da kümese getirdi. Horozu, tavuklardan ayrı bir kümese alan Aslan, her sabah horozun ötüşüyle uyanırken, 2 ay önce görenleri şaşkına çeviren olay başladı. 

Horozun ötüşünün ardından yem vermek üzere kümese giden Hüseyin Aslan, horozu folluğa yatmış bir şekilde gördü. İlk başta durumu anlayamayan Aslan, horozun altındaki yumurtasını fark etti. Uzun süredir Tarım İl Müdürlüğü de dahil olmak üzere kamuda çeşitli görevlerde bulunduğunu, yurt içi ve dışında mesleğine ilişkin gezileri olduğunu ifade eden Aslan, böyle bir şeyle daha önce hiç karşılaşmadığını kaydetti. Olayı öğrenenler de duruma oldukça şaşırdı. 

O günden beri her günkü ötüşüyle Aslan’ı uyandıran horozun verdiği yumurta da kahvaltının vazgeçilmezi durumuna geldi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Hüseyin Aslan, şunları söyledi:

“Ziraat Yüksek Mühendisiyim. Hayvanları seviyorum, bir hobi benim için tavuklarım var. Baktım bir gün horoz kümeste yatıyor. Merak edip baktım yumurtlamaya başlıyor. Neredeyse her gün yumurtlamaya başladı. Sabahları ötüyor ve böylece bizi uyandırıyor. Gelip bakıyorum yumurtası var. Çok şaşkınım. Yetkililerden mümkünse bir bilgi almak istiyorum. Yumurtası da harika, açık kahverengi bir rengi var. Beyazı da sarısı da var. Yani biildiğiniz yumurta ve çok güzel tadı var. Horoz daha 8 aylık ve 1 yaşını bile tamamlamadı. Ferik diye almıştım. Çevremdeki insanlar çok şaşkın ve inanmıyorlar. Öttüğünü duyup, ‘vay horozun yine ötmeye başladı’ diye konuşuyorlar. Şimdiye kadar böyle bir şeyi ne duydum ne gördüm, horoz gibi ötüyor ama tavuk gibi yumurtluyor”

Yorumlar (0)