Sinop'ta sokak köpeklerinin annesi: Filiz Karabay

Sinop'ta yaşayan ve "Sokak köpeklerinin Filiz annesi" olarak tanınan Filiz Karabay, her gün sokak köpeklerini besliyor, hasta köpekleri de tedaviye götürüyor.

YAŞAM 15.11.2019, 10:51
Sinop'ta sokak köpeklerinin annesi: Filiz Karabay

Filiz Karabay, çocukluk zamanında hayvan sevgisiyle tanıştı. 20 yıl boyunca evinde beslediği köpeğinin yanında sokakta yaşayan köpeklere de yardım ediyor.

Sokak köpeklerinin Filiz annesi, emekliye ayrıldıktan sonra, kendini tamamen sokak hayvanlarına yardım etmeye ayırdı ve her gün erkenden uyanıp hazırladığı yiyeceklerle köpekleri besliyor.

Filiz Karabay, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, yalnızca köpekleri değil, bütün hayvanları sevdiğini söyledi. 

Sokak hayvanları için bütün insanların duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Karabay, nerede bir sokak hayvanı görse doyurmaya çalışıyor.

"Sokak köpeklerinin Filiz annesi", hayvanların karınlarını doyurduğunda ve sağlıklı gördüğünde çok mutlu olduğunu ifade etti ve şöyle devam etti: "Onların sevgisi anlatılmaz, yaşanır. Geleceğim saati biliyor ve beni bekliyorlar. Beni gördüklerindeki sevinci ifade edemem. Sarılıp, öpüyorlar. Acil bir durum anında doyuramadığım zamanlarda ise aklım hep köpeklerimde kalıyor." 

Yorumlar (0)