Sınır ötesinde 14 terörist öldürüldü 

MSB, Zap ve Avaşin’deki operasyon bölgelerinde 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından ilerleyen saatlerde 9 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece Fırat Kalkanı operasyon bölgesinde etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 14'e yükseldi.

YAŞAM 09.02.2022, 12:19 10.02.2022, 10:25
Sınır ötesinde 14 terörist öldürüldü 

Milli Savunma Bakanlığı’ndan aktarılan son bilgiye göre Zap ve Avaşin’de 5 terörist, Fırat Kalkanı bölgesinde ilerleyen saatlerde de 9 terörist etkisiz hale getirildi. Böylelikle bugün gün içinde öldürülen terörist sayısı 14'ü buldu. Irak’ın kuzey bölgesinde yer alan operasyon bölgelerinde gerçekleştirilen savunma stratejine yönelik harekat sonucunda etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlikleri ise açıklanmadı. 



Teröristlerin inleri yok ediliyor 

Yurt içinde olduğu kadar sınır ötesinde de terör unsurlarına göz açtırmayan Türk Silahlı Kuvvetleri Milli İstihbarat Teşkilatı ile ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonlarda teröristlerin inlerini yok etmeye devam ediyor. Yerli ve milli araç ve teçhizatlar kullanılarak gerçekleştirilen hava operasyonlarına, kara operasyonlarıyla da destek veriliyor. Kuzey Irak’ta üs bölgelerine konuşlanan kahraman komandolar, “son teröristin ayak izi silinene kadar” motivasyonu ile hareket ediyor. 

Yorumlar (0)