Şile'de 5 can kaybı: Deniz yasağı ile ilgili yeni karar açıklandı

İstanbul’un Şile ilçesinde, 5 kişinin boğulmasından sonra uygulanan denize girme yasağının bugün de uygulanmasına karar verildi ve söz konusu yasağın yarın uygulanıp uygulanmayacağına hava durumuna göre kararlaştırılacak.

YAŞAM 24.07.2021, 12:05 25.07.2021, 14:30
Şile'de 5 can kaybı: Deniz yasağı ile ilgili yeni karar açıklandı

Şile Kaymakamlığı, ilçede bulunan sahillerdeki yoğun dalga ve akıntı sebebiyle vatandaşların can güvenliğini korumak için gün boyunca denize girmenin yasaklandığını açıkladı.

Şile’de bugün de yüzmek yasak

Kaymakamlıktan gelen açıklamada, meteorolojik hava deniz raporlarından alınan değerlendirmelerde ilçede, rüzgarın bugün kuzey doğudan 3-5, dalga yüksekliğinin ise 1-2 metre olmasının beklendiğinin, öğle saatlerinden itibaren ise rüzgarın daha şiddetli eseceğinin, buna bağlı olarak dalga yüksekliğinin de artacağının tahmin edildiği açıklandı.

Yarın için yeniden değerlendirme yapılacak

Öte yandan açıklamada, rüzgarın kuzey doğudan yarın 3-5 şiddetinde, zaman zaman 4-6 şiddetinde, dalga yüksekliğinin 1,5-2,5 metre arasında olacağının hava deniz raporlarıyla belirtildiği ifade edilerek, bu değerlendirmeler sonucunda 24 Temmuz Cumartesi günü, Şile ilçe sahillerinde vatandaşların can güvenliğini korumak üzere gün boyunca denize girmenin yasaklandığı açıklandı.

Ayrıca yarın denize girme durumunun ne olacağının, hava deniz tahmin raporu ve sahadaki görevlilerin deniz durumuna ilişkin değerlendirmeleri kapsamında karar verileceği ifade edildi.

Yorumlar (0)