Siirt’te 725 nüfuslu köyde herkes aynı soyadını kullanıyor

Siirt'te bulunan Kurtalan ilçesine bağlı Aksöğüt köyünde yaşamını sürdüren 725 vatandaşın tamamının 'Yeşilyurt' soyadını taşıması, görenleri hayrete düşürüyor. Hepsi akraba olan ve aynı soydan gelen Aksöğüt köyünde herkesin 'Yeşilyurt' soyadına sahip olması, resmi işlerde ve evraklarda karışıklıkların meydana gelmesini de beraberinde getiriyor.

YAŞAM 24.02.2021, 21:33 26.02.2021, 09:13
Siirt’te 725 nüfuslu köyde herkes aynı soyadını kullanıyor

Kurtalan ilçesinde bulunan 93 haneli Aksöğüt köyündeki tüm yurttaşların soyadı 'Yeşilyurt' olarak kayıtlara geçirilmiş. Bazı yurttaşların aynı adı kullandığı köyde 'Yeşilyurt' soyadı, bazı zorlukları da beraberinde getiriyor. Aynı soyadına ek olarak isim benzerliği, özellikle kamu kurumlarındaki resmi işlerde ve evraklarda karışıklıkların yaşanmasını da beraberinde getiriyor. 

Borçluların adının önüne babasının adını da ekliyor

Bahse konu köyde bakkal işleten Numan Yeşilyurt, köy sakinlerinin borçla alışveriş gerçekleştirdikleri için aynı ad ile alışveriş yapanların karışıklık yaşamaması maksadıyla borç defterine babalarının adlarını da önüne ekleyerek not düştüğünü söyledi.

Tek çare TC kimlik numarası

Köye ulaşan kargo ve evraklarda karışıklık yaşandığı zaman kendisine başvurulduğunu dile getiren köy muhtarı Emrullah Yeşilyurt ise, TC kimlik numaraları ve baba adlarıyla olayı aydınlattıklarını belirtti. 







Yorumlar (0)