Siirt emniyet teşkilatı, üniversite öğrencileriyle sıra gecesinde buluştu 

Siirt Üniversitesi (SİÜ) ve Siirt Emniyet Müdürlüğü arasında düzenlenen etkinlikte türküler eşliğinde halay çekildi ve yemekler yenildi.  

YAŞAM 15.11.2021, 08:03
Siirt emniyet teşkilatı, üniversite öğrencileriyle sıra gecesinde buluştu 

Üniversite öğrencilerinin hem kendi içlerinde hem de emniyet mensuplarıyla aile sıcaklığı içerisinde kaynaşmaları amacıyla düzenlenen etkinlikte Yeşil Vadi Parkı, yüzlerce kişiyi ağırladı. “Sıladan Sıraya Geldik” ismiyle düzenlenen gecede Adıyaman’dan gelen sıra gecesi ekibi sahne aldı.  

Çiğ köftelerin yoğrulduğu, yemek ve tatlıların yenildiği gecede Siirt İl Emniyet Müdürü Halit Aziz Yılmaz ve Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, öğrencilerle yakından ilgilendi. Türkülerin hep birlikte söylendiği etkinlikle konuşmalar yapıldı. 



Emniyet Müdürü ve öğrenciler halayda buluştu 

Siirt İl Emniyet Müdürü Yılmaz, öğrencilerle el ele halay çekti. O anın görüntüleri basınla paylaşıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürü Başkomiser Osman Çoban ise bir konuşma gerçekleştirdi. Çoban’ın konuşması şu şekildeydi: “Farklılıklar, toplumda zenginlik ve güzellik oluşturur. Beraberliğimizi ve zenginliğimizi hazmedemeyen dış mihraklar var. Toplarla tüfeklerle bizi parçalamak istedikleri için taşeron terör örgütlerini kullanıyorlar. Bu örgütler de hain emellerine ulaşmak için pırıl pırıl gençlerimizi kullanıyor.” 



Teröristler “hemşericilik” adı altında gençlere yaklaşıyor 

Çoban: “Terör örgütü mensupları, gençlerimize ‘hemşericilik’ bahanesiyle yaklaşıyor ve onları çeşitli gruplara dahil ediyorlar. Gençlere cazip gelen geziler, konserler, piknik organizasyonları düzenleyip hiçbir ücret almıyorlar. Gençlerimiz de bu kişilere karşı minnet duygusu besleyerek istenilenlere boyun eğiyor. Günümüzde kimse bedava iş yapmıyor bunu unutmayın. Her şeyin bir bedeli vardır. Fakat terör unsurları içerisine girildiğinde bu bedelin can ile ödendiğini unutmayın.” 

Osman Çoban, terör örgütü tarafından kandırılan üniversite öğrencileri hakkında bazı olumsuz hikayeler anlatıp örnekler vererek konuşmasını sonlandırdı. 









Yorumlar (0)