Sigortalattığı inekleri kısır çıkan üreticinin davası 11 sene sonra sonuçlandı 

Çiftliği bulunan bir şahıs, 23 ineğini sigortalattı ancak 6 ineği kısıt çıkınca sigorta şirketinin yolunu tuttu. Şirket ise ineklerin poliçe tanzim tarihi öncesinde kısır olduğunu iddia ederek üreticiye ödeme yapmadı. Kendisini mağdur olarak göstererek mahkemeye başvuran üreticinin davası 11 sene sonra sonuçlandı.  

YAŞAM 06.02.2022, 12:39
Sigortalattığı inekleri kısır çıkan üreticinin davası 11 sene sonra sonuçlandı 

Hayvan üreticisi bir şahıs, çiftliğine aldığı 23 adet ineği, çiftlik hayvanları sigortasıyla birlikte sigortalattı. Ancak iddiasına göre 23 inekten 6’sı kısır kaldı. Bunun üzerine sigorta şirketinin kapısını çalan üreticinin iddiası reddedildi ve sigorta ödeme yapmadı. Ödeme alamayan üretici, mahkemenin yolunu tuttu. Asliye Hukuk Mahkemesi, davayı reddetti. Temyize giden dava sürecinde Yargıtay ise mahkeme kararını bozarak davanın görülmesini emretti. Davayı gören Asliye Hukuk Mahkemesi, davalı tarafından sigortalanan hayvanların sigorta bedelinin 6’şar bin TL olduğunu, sigorta poliçesine göre de ödeme bedelinin en az yüzde 50 olması gerektiğine hükmetti.  



6 hayvan için 8640 TL hesaplandı 

6 hayvan için toplam tazminat bedeli 8640 TL olarak hesaplandı. Davanın kısmen kabulüne ve dava tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte tazminatın davalıdan tahsiline karar verildi. Ancak karar, taraf vekiller tarafından temyize gönderildi. Dava dosyasını yeniden inceleyen Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, kısır inek davasına 11 sene sonra son noktayı koydu. Yargıtay, kısır inekler karşısında sigorta şirketinin 14 bin 400 TL’lik tazminat ödemesine hükmetti. 

Yorumlar (0)