Sığındığı okul yuvası olan 'Cengo', öğrencilerle buluştu

İzmir'e bağlı Menemen ilçesinde, henüz yavruyken kırsal mahallede bulunan bir ortaokula sığınan ve ardından yetkililerin sahiplenerek 'Cengo' ismini verdiği köpek, uzun süre ayrı kaldığı öğrencilerle tekrar buluştu.

YAŞAM 12.06.2021, 21:14
Sığındığı okul yuvası olan 'Cengo', öğrencilerle buluştu

Emiralem Atatürk Ortaokulu bahçesinde 2 yıl evvel bulunan köpek yavrusu, öğretmenlerin aldığı ortak karar doğrultusunda sahiplenildi. Sevimli hayvana 'Cengo' adı verildi.

Teneffüslerde doyasıya eğlendiler

Okulun açık olduğu dönemde öğrencilerin ilgilendiği Cengo için bahçeye bir kulübe yapıldı. COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebi ile okulların kapalı olduğu dönemde Cengo'ya müdür yardımcısı Filiz Kurtuluş, görevliler Cüneyt Sakat ve Ahmet Keklikçi baktı.

Cengo, salgınla mücadele çerçevesinde alınan kademeli normalleşme kararı doğrultusunda okula dönen öğrencilerle yeniden buluştu. Uzun bir süredir öğrencilerden ayrı kalan Cengo, eski günlerdeki gibi yine teneffüse çıkan çocuklarla bahçede bir güzel eğlendi.

Cengo'nun bakımı üstlenenlerden müdür yardımcısı Filiz Kurtuluş, daha evvel de okulun bahçesinde kedi ve köpeklerinin bulunduğunu ve günün birinde onların arasına yeni bir köpeğin daha katıldığını gördüklerini dile getirdi.

"Kimseye bir zararı yok"

Cengo'nun kısa bir süre içinde okula adapte olduğunu belirten Kurtuluş, şöyle konuştu:

"Okulumuzda çok sayıda hayvanımız vardı, imkanlarımız doğrultusunda onları beslemeye çalışıyorduk. Bir sabah okula geldik ve yavru bir köpeğin daha gruba dahil olduğunu gördük. Onu çok sevdik ve 'Cengo' ismini verdik. Mamasını alıyoruz, aşılarını yaptırıyoruz. Okula çok alıştı, hafta sonu günleri bizi özlemeye başladı. Okula giriş yaptığımızda bizi karşılıyor. Kimseye bir zarara yok, tamamen sevgi dolu. 2 senedir bizimle. Salgın sebebi ile okul kapalı olduğunda da onu yalnız bırakmadık."

Filiz Kurtuluş, öğrencilerin de Cengo'yu çok sevdiğini kaydetti. 

Sevimli köpek için etraftan topladıkları malzemelerle kulübe yaptıklarını anlatan Kurtuluş, "Keşke tüm okullar hayvanları sahiplense. Çocuklar birkaç gündür burada, onları da çok özlemiş. Teneffüslerde doyasıya oynuyorlar." dedi. 

"Hafta sonlarında ve tatil günlerinde onu yalnız bırakmıyoruz"

Köpeğin bir an olsun yanından ayrılmadığı 57 yaşındaki Ahmet Keklikçi ise çocukluğundan bu yana hayvanlarla ilgilendiğini belirterek, okulda sevimli bir hayvanın bakımını yaptığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Tatiller ve hafta sonları dahil Cengo'nun bakımını aksatmadıklarına işaret eden Keklikçi, "İkimiz de birbirimize çok alıştık. Sabah buraya gelir gelmez ona mamasını veriyorum. Hafta sonları da dahil olmak üzere onunla ilgileniyorum. Ona çocuğumuz gibi sahip çıktık." şeklinde konuştu.





















Yorumlar (0)