Sigaraya verdiği parayı biriktirdi: 5 yılda 90 bin lira!

Denizli'de, 12 yıl önce sigarayı bırakan klima ustası Mehmet Taş, her gün sigaraya verdiği parayı kumbaraya attı. Bu sayede 5 yılda 90 bin lira biriktiren Taş, işlerini büyütüp 2 hafif ticari araç ve 1 yarış motosikleti satın aldı.

YAŞAM 26.02.2020, 10:46 26.02.2020, 10:57
Sigaraya verdiği parayı biriktirdi: 5 yılda 90 bin lira!

Denizli'de yaşayan klima ustası Mehmet Taş (46), 2008 yılında geçirdiği kalp krizinden sonra hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Günde 2 paket sigara içen Taş, doktorların tavsiyesiyle sigarayı bırakma kararı aldı. Sigarayı bırakan Taş, günlük olarak sigaraya verdiği paraları biriktirmeye başladı. 

Mesleğinde kullandığı klima gazı dolum tüpünden kendine kumbara yapan ve 5 yıl boyunca para biriktiren Taş, bu sayede işlerini büyüttü. Her yıl bir kumbara dolduran Taş, 5 yıl içinde yaklaşık 90 bin lira para biriktirdi. Birikim sonucunda ise 2 hafif ticari araç ve 1 yarış motosiklet satın aldı.

Klima gazı dolum tüplerini boyayıp kumbara haline dönüştüren ve bunları sigarayı bırakmak isteyenlere hediye eden Taş, hikâyesini anlattı.

"Keşke sigarayı daha önce bıraksaydım"

Taş, "Sigarayı bıraktıktan sonra ne kadar parayı boşa harcadığımı merak ettim ve para biriktirmeye başladım. Kumbaramı 1 yıl sonra açtığımda içinden yaklaşık 17 bin TL para çıktı. İlk 5 yılda 2 araç bir de motosiklet satın aldım. Keşke sigarayı daha önce bıraksaydım, geç kalmışım. Bıraktığım için çok mutluyum" diye konuştu.

"Kumbaranın en büyük özelliği kolay açılmaması"

Kumbaranın en büyük özelliği kolay açılmaması olduğunu belirten Taş, "Daha önce kumbara hediye ettiğim kişiler şu an bana teşekkür ediyor. Eşiyle birlikte sigarayı bırakan bir çifte kumbara hediye etmiştim. Biriktirdikleri parayla bir otomobil aldılar. Sonra bana teşekkür ettiler. Kendi sağlıkları için sigarayı bırakanlara teşekkür ediyorum. Bizim amacımız iyi örnek olmak. İnsanların daha huzurlu ve güzel şeylerle uğraşmaları için sigaradan uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Sigarayı bırakan kişi istesin, ona kumbarayı yapar getiririm. Yeter ki sigarayı bıraksınlar. Biz bununla mutlu oluruz. Sevdiğimiz insanların daha uzun ömürlü olması için sigarayı bırakmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Yorumlar (1)
Emin sabuncu 4 yıl önce
Tebrik ederim, zor olanı başardı.