Sigara zamlanacak mı? Tek tip paket uygulaması ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sigarayla mücadele açıklamalarından sonra sigaraya zamla ilgili sorular oluştu.

YAŞAM 21.10.2019, 11:41 21.10.2019, 12:29
Sigara zamlanacak mı? Tek tip paket uygulaması ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 11. Rize Tanıtım Günleri'nde sigarada gidilecek değişikliğe ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları, sigarayla ilgili yeni bir tartışma başlattı. Erdoğan, Rize çayının sigaranın yerini almasını istediğini ve elektronik sigaranın vatandaşı zehirleyerek yabancıyı zenginleştirdiğini söyledi. Sigarayla ilgili "haram" diyen Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından sonra, sigaranın zamlanıp zamlanmayacğı ve tek tip paket uygulamasının ne zaman hayata geçirileceği tartışılır oldu.

Sigaraya zam mı geliyor?

Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından sonra sigara fiyatları tartışma konusu oldu. 17 yıldır sigarayla savaşı devam ettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetiminde sigara, vatandaşı caydırmak için zamlanıyor.

Erdoğan'ın "haram" dediği sigarayla ilgili henüz bir zam açıklaması yapılmasa da yakın zamanda sigaraya bir zam yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı'nın sert açıklamalarda bulunduğu elektronik sigaraya ise gümrükte bir zam yapılacağı iddialar arasında.

Tek tip sigara paketi ne zaman gelecek?

11. Rize Tanıtım Günleri'nde "Şimdi tek tip paket uygulamasına geçiyoruz" diyen Erdoğan'ın açıklamalarının, tek tarzda sigara paketlerine geçişin bir an önce yapılacağıyla ilgili güçlü bir sinyal olduğu söyleniyor.

Tek tip sigara paketlerinin piyasaya sürülmesiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da bu uygulamaya geçişin oldukça yakın olduğu kesinleşmiş durumda.

Yorumlar (0)