Sigara yasağı başladı: İçmiyordum, kokusunu alıyordum!

İstanbul Taksim'de sigara yasağı için gerçekleştirilen denetim sırasında bir kişinin "sigara içmediğini, yalnızca kokusunu aldığını" söylemesi şaşkınlığa uğrattı.

YAŞAM 12.11.2020, 14:25
Sigara yasağı başladı: İçmiyordum, kokusunu alıyordum!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında peş peşe yeni tedbirler alınmaya başlandı. Alınan tedbirlerden sonuncusu ise sigara yasağı oldu. Konuya ilişkin genelge İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlandı.

Bütün şehirlerde valilik ve kaymakamlar tarafından seçilen sokak ve caddeler ile bazı meydanlar ve toplu taşıma araçlarının beklendiği duraklarda vatandaşların sigara içmelerine yasak getirildi. 

Bunun üzerine İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde polis ekipleri harekete geçti. Sigara yasağı kapsamında denetime başlayan polis ekipleri, maskesini takmayan ya da maskesini çenesinin altına indiren kişilere uyarıda bulundu. Yapılan uyarılara rağmen maskesini takmamakta veya sigara içmekte direten kişilere ise 900'er liralık ceza kesildi. 

İstiklal Caddesi'nde sigara içerek gezen bir kişi, güvenlik güçlerini karşısında görünce hemen maskesini taktı. Fakat sigarasını atmayı unutan kişi, polis ekipleri tarafından durduruldu.

Bunun üzerine söz konusu kişinin, "sigara içmediğini, yalnızca kokusunu aldığını" söylemesi şaşkınlığa uğrattı. Hem ona hem de arkadaşlarına 900'er liralık para cezası kesildiği görüldü.

Öte yandan, İstiklal Caddesi'nde maske takmadan dolaşan turistlere de uyarıda bulunuldu. Uyarıdan sonra maskelerini takan turistlere de para cezası kesildi.


 

Yorumlar (0)