Şiddetli öksürük için gittiği hastanede kaburgalarının kırıldığını öğrendi

İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde, şiddetli öksürük sebebiyle hastaneye giden bir vatandaş, vücudundaki altı kaburgalarının kırıldığını öğrendi. 

YAŞAM 06.05.2021, 13:18 06.05.2021, 18:07
Şiddetli öksürük için gittiği hastanede kaburgalarının kırıldığını öğrendi

Selim Karaoğlu adlı vatandaş, öksürük şikayeti sebebiyle hastaneye gitti. 

Kovid testi negatif çıktı

Öksürük şikayeti sebebiyle geldiği hastanede Kovid-19 testi olan Selim Karaoğlu’nun test sonucu negatif çıktı. Testinin negatif çıkmasının ardından eve gönderilen Karaoğlu, bir süre sonra şiddetlenen öksürüklerin ve vücut ağrıların artması nedeniyle farklı bir hastaneye başvurdu. Bu sefer yapılan tomografi kontrollerinde Karaoğlu’nun kaburgalarının kırıldığı belirlendi.

Şiddetli öksürükler nedeniyle kaburgasında ciddi ölçüde kırıklar belirlenen Selim Karaoğlu’na tel ve platin takıldı. Platin tedavisinin başarısız olması sebebiyle Selim Karaoğlu’nun vücudunda kanamalar başladı ve şişlikler oluştu.

“5 ay boyunca kırık kaburgalarla dolaştım” 

Şiddetli öksürükler sırasında kaburgalarının kırıldığını hissettiğini ifade eden Karaoğlu, olanları şöyle anlattı:

“Geçen sene şiddetli öksürüklerim sebebiyle 6 kaburgam kırıldı. Hastaneye ilk gidişimde Kovid şüphesi yüzünden tedavim fazlasıyla gecikti. 5 ay kırık kaburgalarla dolaştım. Farklı bir hastaneye gittiğimde ise gerçek ortaya çıktı ve ardından ameliyat oldum. Toplam dört defa ameliyat oldum. Ameliyatlarda bana taktıkları tel koptu ve platinler de tutmadı. Hiçbir doktor şu an tedavime yaklaşmak istemiyor. Taktıkları platin etkisini yitirince kanamalar yaşanıyor. Sırt bölgemde ise şişlikler oluştu. Sağlığıma kavuşmak için yardım bekliyorum.” 

Eşinin sıkıntılı günler geçirdiğini ifade eden Birsen Karaoğlu, şunları aktardı:

“Öksürükler artınca kaburgalarında 6 kırık oluştu. Hastaneye gittik fakat bir çare bulamadık. Eşim sabaha kadar ağrılar yüzünden uyuyamadı. Eşimin ağrılarının dinmesi için ben ve çocuklar sabaha kadar masaj yaptık. Şimdi de vücudunda kanama sebebiyle şişlikler oluştu. Yürümekte zorlanıyor. Kollarını hareket ettirmekte sorun yaşıyor.”

Yorumlar (0)