Şiddetli fırtına İstanbul ve İzmir'i vurdu

İzmir’deki şiddetli fırtınada çok sayıda tekne batarken, bazı binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi. Mega kent İstanbul'da akşam saatlerinde hafif şiddette yağmurla beraber Bağcılar, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler ve Şişli'de etkisini gösteren fırtına, şehrin Anadolu Yakası'nda Üsküdar ve Beykoz'da etkili oldu.

YAŞAM 08.02.2021, 22:55 09.02.2021, 15:22
Şiddetli fırtına İstanbul ve İzmir'i vurdu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından İzmir için gerçekleştirilen sağanak ve kuvvetli fırtına ikazının ardından gün içerisinde etkisini bir hayli artıran fırtına, günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Şehrin birçok ilçesinde binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi. Karşıyaka ilçesinde şiddetli fırtınanın denizi taşırması neticesinde tramvay yolu adeta göle döndü. Denizde yaşanan dalgalanmalar sebebiyle Bostanlı Balıkçı Barınağı'nda demirleyen çok sayıda tekne de su aldı ve battı.

Diğer yandan, 'İZDENİZ' tarafından gerçekleştirilen açıklamada, “Sayın yolcularımız, olumsuz deniz ve hava şartları sebebiyle saat 13.00'ten itibaren araba vapuru seferlerimiz dahil, bütün seferlerimiz geçici bir süreyle iptal edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.


 

İstanbul'da rüzgar ağaçları devirdi

Şiddetli rüzgar sebebiyle bazı bölgelerde çatı uçması ve ağaç devrilmesi olayları meydana geldi, araçlarda maddi zarar oluştu.

Şiddetli rüzgar sebebiyle Silivri sahilde bir işletmenin tabelası devrilirken, Fatih Mahallesi Bıldırcın Sokak'ta da ağaç devrilmesi neticesinde elektrik direği yerle bir oldu. İtfaiye personelleri, bir apartmanda sallanan bir demiri tehlike arz ettiği gerekçesiyle çıkardı.



Yorumlar (0)