Sibirya soğuğu Erzurumlu TIR şoförünün ayaklarını dondurdu

Erzurum’da bir kargo firmasında çalışan TIR şoförünün Iğdır’dan dönüş esnasında ayakları dondu.

YAŞAM 26.01.2021, 16:54 26.01.2021, 16:57
Sibirya soğuğu Erzurumlu TIR şoförünün ayaklarını dondurdu

Sibirya soğuklarının etkisini gösterdiği Erzurum’da TIR şoförünün araçta ayakları dondu. Perşembe günü meydana gelen olayda evli ve 6 çocuk babası olan 49 yaşındaki Hanifi Olgun, kargo şirketine ait bir kamyonla Iğdır’a ilaç götürdü. Erzurum’a dönüş için Olun yola çıktığı esnada Ağrı-Doyubayazıt yolunda hava sıcaklığının eksiye düşmesiyle bir süre sonra adam kamyonda ayaklarının üşüdüğünü fark etti ve sonra ise ayaklarını hissetmemeye başladı.

Sıcaklık eksi 35 dereceye düşünce Olgun’un kamyon içinde ayakları dondu. Olgun büyük bir güçlükle kamyonu evin önüne kadar getirdi ve oğlunu arayıp yürüyemediğini söyledi. Hastaneye kaldırılan adamın soğuktan donma sebebiyle ayaklarında ikinci ve üçüncü dereceden yanıklar meydana geldi. Olgun’un tedavisi hastanede devam ediyor.

“Hayatımda böyle bir soğuk görmedim”

Hanifi Olgun, Pasinler’e geldiği zaman ayaklarını hissetmediğini söyleyerek, “Ben de Erzurumluyum ama böyle bir soğuk görmedim. Ağrı-Doyubayazıt arasında kalorifer bile kar etmedi. Gitgide ayaklarımı hissetmemeye başladım. Zorla eve geldim. Ardından burada tedaviye alındım.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)