Sibirya Kurdu (Haski) Özellikleri

YAŞAM 31.08.2020, 08:42
Sibirya Kurdu (Haski) Özellikleri

Sibirya kurdu ya da bir diğer bilinen adı ile Haski cinsi köpekler, masmavi gözleri, siyah ve beyaz tüyleri, duruşları, kişilikleri, davranışları, artı ve eksileri ile çoğu zaman merak edilen köpek ırklarından olmuşlardır. Çoğu zaman uluyarak iletişim kurmaları ile bilinen Sibirya kurtları, fiziksel olarak orta büyüklükte olan köpekler kategorisine girer. Dik ve karakteristik yürüyüşleri, sert bakışları, buna karşın sahiplerine son derece bağlı olan Sibirya kurdu özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Peki, Haski cinsi köpek özellikleri neledir?

Haski Özellikleri

Sibirya kurtları, özgür ruhlu Sibirya coğrafyasının karakterini yansıtıyor. Aslında hiç de saldırgan olmayan bu cins, bekçi köpeği vasıflarını barındırmıyor. Ancak, buna karşın atletik, çevik ve son derece hafif olması sebebi ile hızlı olan Haski köpekler, açık havayı sevmeleri, soğuk havada yaşayabilmeleri ile bahçede ve doğal ortamda yaşama uyum sağlayabiliyorlar. Bu durum da onları son derece dayanıklı kılıyor. Bağımsız olmaya, bolca yürümeye, koşmaya oldukça meyilli olan Sibirya kurdu köpekler, diğer köpeklere oldukça dostça yaklaşırlar. Sıkça tüy döken, inatçı, içgüdüleri kuvvetli olan Haskiler, tasmasız kaldıklarında kaçmaya meyillidirler.

Sibirya Kurdu Eğitimi

Sibirya kurdu özellikleri ilginizi çekiyor ve bu ırk köpeklerden edinmek istiyorsanız, bir haski sahibi olmadan önce bilmeniz gerekiyor ki, Sibirya kurdu eğitimi oldukça zordur. Kazmayı ve ulumayı çok fazla seven Sibirya kurtları, yalnızlığı sevmezler. Bu sebeple de yalnız kaldıklarında çevreye ulumaları ile rahatsızlık vermeleri muhtemeldir. Oldukça zeki olmasının yanı sıra, sahibine de çok bağlı olan haski cinsi köpekler, çocuklarla çok iyi anlaşırlar.

Sibirya Kurdu Fiziksel Özellikleri

Sibirya kurdu özellikleri söz konusu olduğunda, ırkın fiziksel durumu da oldukça dikkat çeker. Çok karakteristik bir duruşu ve görünüşü bulunan Haski, orta büyüklükte, sık tüylü, kurt görünümüne sahip, genellikle buz mavisi gözleri ile dikkat çeken, atletik, çevik, hareketli, güçlü köpeklerdir. Ortalama yaşam süreleri 10 ilâ 15 yıl arasındadır. Dişi Sibirya kurdu için ortalama büyüklükleri 50-57 cm aralığında iken, erkek Haski köpekler 54 ilâ 60 cm uzunluğa erişebilmektedirler. Ortalama kiloları ise 20 ilâ 27 kg arasındadır.

Yorumlar (1)
kuki 3 yıl önce
çok iyi