SGK'da şaşırtan görüntü

Bartın’da yaşanan sel felaketinde SGK İl Müdürlüğü binasının en alt katında ıslanan çok sayıda resmi evrak dosyası bina etrafına dizilerek güneşte kurutuluyor ve tekrar arşiv katına naklediliyor.

YAŞAM 02.10.2022, 18:20
SGK'da şaşırtan görüntü

28 Haziran 2022'de, Bartın şehir merkezinden geçerek Karadeniz’e dökülen ırmağın taşması neticesinde meydana gelen sel felaketinde çok sayıda depo ve iş yeri su altında kalmıştı. 

Meydana gelen afetin akabinde Bartın'da hayatın normale dönmesi amacıyla çok sayıda iş makinesiyle yoğun çalışmalar yapılmıştı. 

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personellere ek olarak çok sayıda gönüllünün de katıldığı faaliyetlerle kentteki selin izleri kısa süre içinde silinmişti.

Çok sayıda dosya kurutuldu

Sel afetinden en çok etkilenen noktalardan biri de şehir merkezindeki SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) İl Müdürlüğü binası oldu. Kemerköprü Mahallesi 881'inci Sokak üzerinde bulunan binanın arşiv dolaplarının bulunduğu bodrum katı su altında kaldı. Sel suları sebebiyle ıslanan çok sayıda evrak dosyası ise kurutulması için bina dışına taşındı. Bina etrafına serilen dosyalardaki evraklar güneşte kurutuldu ve içeriklerine göre tekrar arşiv odalarındaki dolaplara taşındı. Sel afetinin akabinde hava koşullarının uygunluğuna göre aralıklarla devam edecek olan çalışmanın ilerleyen günlerde de yapılacağı belirtildi.

Yorumlar (0)