Sezonun açılmaması Cıbıltepe’de kayak keyfini durdurmadı

Sezonun açılmasını bekleyemeyen kayak tutkunlarının bir numaralı tercihi Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi oldu.

YAŞAM 22.01.2023, 13:05 23.01.2023, 09:11
Sezonun açılmaması Cıbıltepe’de kayak keyfini durdurmadı

Kars'ın ilçesi Sarıkamış’ta bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayak pistleri doldu. Sezonun açılmasını beklemeyen kayak tutkunları ve tatilciler soğuk havanın keyfini çıkardı.

25 santimetre düzeyinde kaldı

Kristal karı ve sarıçam ormanları ile Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri içerisinde bulunan Cıbıltepe'ye bu yıl az kar yağışı gerçekleştiği için sezon mevcut durumda açılamadı. Merkezde bulunan ikinci bölüm kayak pistlerinde kar kalınlığı 25 santimetre düzeyinde kaldı.

Oteller bölgesine giderek ikinci etap pistlerine çıkan kayak tutkunları burada snowboard ve kayak yaptı.

“Kristal karı görmeye geldik”

Arkadaşlarıyla Sarıkamış’a ilk defa geldiğini dile getiren ziyaretçilerden Seda Kök, “Burası çok güzel bir kayak merkezi. Sezon henüz açılmadı. Pistlerde kar çok az. Ancak biz keyfini çıkarmaya çalışıyoruz. Biz İstanbul'dan 3 gün kalmak üzere geldik. Tek isteğimiz Sarıkamış'ın kristal karını görmekti. Kar yağışı az olduğu için seviye düşük kalmış. Biz zirveye ulaştık. Biraz kayıyoruz, daha sonra ormanda dolaşıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)