Seyahat yöntemi kısıtlamalarda denetim yapan polisleri şoke etti!

Koronavirüs tedbirleri dahilinde uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlamalarında bir kişi denetimlerde ceza yememek için taksi şoförünü ikna ederek aracın bagajında seyahat etmeye çalıştı. Yakalanan adamın suç dosyasının bir hayli kabarık olduğu görüldü.

YAŞAM 12.01.2021, 16:40
Seyahat yöntemi kısıtlamalarda denetim yapan polisleri şoke etti!

Ankara Çankaya’da polis ekipleri korona tedbirleri dahilinde yapmış oldukları sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin denetimlerde, Kurtuluş Parkı önünden Kızılay’a giden Beytullah D. yönetimindeki taksiyi durdurmak istedi.

Taksi şoförü polisin ‘Dur’ ihtarına uymayarak, yaklaşık olarak 10 metre ilerideki kontrol noktasında görevli olan polis memurunca durduruldu.

Aramada suç unsuruna rastlanmadı

Taksi şoförü Beytullah D., uygulama noktasını fark etmediğini söylerken otomobilin iç kısmında gerçekleştirilen aramalarda bir suç unsuru görülmedi.

Ekipler tarafından aracın bagajı açıldığında ise içinden çıkan şeyi görünce polisler şoke oldu.

Taksinin bagajında seyahat

Şüphelinin ceza yememek için taksinin bagajında yolculuk yaptığı görülürken, şüpheli kişi kimlik bulunmayınca üzerinde, polise ilk olarak yanlış bir isim verdi.

Parmak izi çalışması sonucu kişinin Şenol G. olduğu tespit edildi.

Taksi şoförü Beytullah G. ve Şenol G., ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

“5-10 TL fazla para veririm”

Şenol G verdiği ifadede taksiye binerken alkollü olduğunu ve babasının yanına gitmek için taksiye bindiğini, ceza yememek amacıyla aracın bagajına bindiğini ve taksi şoförüne 5-10 TL fazla para vermeyi teklif ederek ikna ettiği bilgisini paylaştı.

Suç dosyası kabarık çıktı

Olay yerine gelen trafik ekiplerince, taksi şoförü için emniyet kemeri takmamak ve dur ihtarına uymamaktan ceza kesilerek ehliyetine el koyulup aracı otoparka götürüldü.

Şüpheli kaçak yolcunun ise 2 kez açıktan hırsızlık, 2 kez evden ve 2 kez iş yeri ve kurumdan hırsızlık, ayrıca 2 kez güveni kötüye kullanma, görevdeki memura mukavemet, kapkaç, kasten yaralama ve uyuşturucu ticareti ve uyuşturucu kullanmaktan suç kaydının bulunduğu tespit edildi. Şenol G. hakkında polis ekiplerince adli işlem başlatıldı.

Yorumlar (0)