"Seviyorsanız onu da alın" demişti, tabiplik görevinden de alındı!

Medeni hukuk sistemini eleştiren ve evli çiftlere "Aldatmayın, seviyorsanız onu da alın" önerisinde bulunan GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer, tabiplik görevinden de alındı.

YAŞAM 09.10.2020, 08:50 09.10.2020, 16:27
"Seviyorsanız onu da alın" demişti, tabiplik görevinden de alındı!

GATA (Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi) Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'in sözleşmesi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle feshedilmişti. Sağlık Bakanlığının talimatı ile görevden alınan Ali Edizer'in kadrosu, Güdül Devlet Hastanesi'ne yollanmıştı. 

Tahkikatın güvenliği bakımından Ali Edizer'in tabiplik görevinden de alındığı bildirildi. Medeni hukuk sistemini eleştiren ve evli çiftlere "Aldatmayın, seviyorsanız onu da alın" önerisinde bulunan Ali Edizer hakkındaki idari tahkikat sürüyor. 

Ne olmuştu?

Twitter hesabından skandal açıklamalarda bulunan Ali Edizer, bir çiftin boşandığına dair haber aldığını söylemesinin ardından, aldatmanın "yuva yıkılması" için bir neden teşkil etmemesi gerektiğini söylemişti.

Ali Edizer, aldatma eyleminin günah ve ayıp olduğunu belirterek, evli çiftlere sapkınca bir tavsiyede bulunmuştu. 

Evlilik sırasında bir başkasının sevilmesi halinde onunla da evlenilebileceğini iddia eden Ali Edizer, İslamiyet'in buna izin verdiğini ifade etmişti. 

Ali Edizer, evli çiftlerin aldatma eylemi nedeniyle ayrılmamaları gerektiğini belirterek, medeni hukuk ile mücadele ettiklerini söylemişti.

"Medeni Kanun'u kaldırın"

Çok eşliliği bariz bir şekilde destekleyen Ali Edizer, Türkiye'de Medeni Kanun'un uygulanmasına son verilmesini istemişti.

Bunun üzerine Ali Edizer hakkında soruşturma başlatılmıştı. Sözleşmesi iptal edilen Ali Edizer, görevden alınmıştı. 

"Başım üstüne"

Ali Edizer, bunun üzerine Twitter hesabından bir paylaşım daha yaparak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı etiketlemişti.

Görevden alınmasına ilişkin "Başım üstüne" ifadesini kullanan Ali Edizer, gül ve gülen surat emojilerini eklemişti. 

Yorumlar (0)