Sevimli "Timsah" emekli oldu

Türkiye'nin dört bir yanında 11 yıldır başarılı bir şekilde görev yapan Belçika Malinois cinsi "Timsah" isimli bomba arama köpeği, emekliye ayrıldı.

YAŞAM 17.11.2019, 16:56
Sevimli "Timsah" emekli oldu

Türkiye'nin farklı şehirlerinde düzenlenen terörle mücadele operasyonlarında görev alan ve önemli başarılara imza atan Belçika Malinois cinsi "Timsah" isimli bomba arama köpeği, görev süresini tamamladı.

Yaklaşık 11 yıl önce dünyaya gelen ve kısa bir süre sonra polis teşkilatına kazandırılan "Timsah", Emniyet Genel Müdürlüğü Köpek Eğitim Merkezinde uzman personel tarafından eğitildi.

Bomba arama alanında uzmanlaştırılan "Timsah", polislerin en güvendiği mesai arkadaşı oldu.

Patlayıcıları tespit ediyordu

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör örgütüne yönelik olarak gerçekleştirilen meskûn mahal operasyonlarında görev yapan dedektör köpek, çok sayıda patlayıcıyı bularak imha edilmesini sağladı.

Yaklaşık 7 yıldır Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü çatısı altında görev alan ve sorumlu polis memuru İsmail Çelik'in "Evladım" dediği "Timsah", görev süresini tamamladı.

Görev aldığı her operasyonda ekiplere yol gösterme anlamında büyük katkı veren "Timsah", başarı dolu karnesiyle meslek hayatını tamamladı.

"Timsah" için Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde bir veda töreni düzenlendi. Törende, aralarında özel harekât, terörle mücadele ve çevik kuvvet ekiplerinin de bulunduğu çok sayıda polis hüzünlü anlar yaşadı.

Hünerlerini son defa sergiledi

Kendisi için hazırlanan özel pastayı alkışlar eşliğinde yiyen "Timsah" veda partisi sonrasında son defa hünerlerini sergiledi.

Törenin bitiminde "Timsah", her bir polisle patisini uzatarak vedalaştı.

"Onu evladım gibi seviyorum"

Timsah'tan sorumlu polis memuru İsmail Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Timsah'la birlikte çalışmanın bir gurur olduğunu ancak şimdi ondan ayrılmanın üzüntüsü içinde olduğunu söyledi.

Ona olan sevgisini asla kaybetmeyeceğinin altını çizen Çelik, duygularını şöyle ifade etti:

"Onu evladım gibi seviyorum. Yıllarca omuz omuza beraber çalıştık. İnsan kendi evladına gece gündüz belki vakit ayıramıyor ama ben ona gece gündüz vakit ayırdım. Şu an ondan ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Nasıl ki insanlar bir süre çalıştıktan sonra bir köşeye çekilip dinleniyorsa Timsah da aynen onlar gibi emekli oluyor artık. Tabii ki emekli olduktan sonra biz bu köpeği dışarı bırakmayacağız. Ahde vefa ister tabii ki. Yıllarca patlayıcı buldu. Emekli olduktan sonra da bizde kalacak. Tanıştığımızda nasıl bir sevgi beslediysem emekli olduktan sonra da sevgim aynı şekilde devam edecek."

"Yüzlerce kişinin hayatını kurtardı"

"Timsah" ile pek çok anısı olduğunu söyleyen Çelik, aklında en çok yer edeni ise şöyle anlattı:

"Bir gün operasyonda patlayıcı buldu ve oturarak tepki verdi. O an baş başa kaldık Timsah'la. O gün belki yüzlerce kişinin hayatını kurtardı. Görev bitimi akşam eve geldiğimizde ben ona o bana baktı ve birbirimize sarıldık. O anı hiç unutamam."

"Onun en sevdiği şeyi yapacağız"

İsmail Çelik, "Timsah" için artık oyun vakti olduğunu belirterek, "Yaklaşık 7 yıldır birlikte olduğumuz Timsah, vatana ve millete çok büyük hizmetler verdi. Artık bundan sonra onun en çok sevdiği şeyi yapacağız yani oyun oynayacağız." dedi.

Yorumlar (0)