Sevimli kuzu, karayoluna atladı!

Sürüsünden kopan sevimli ve minik bir kuzu, kendin bir anda karayolunun ortasında buldu. Aksaray’da yaşanan olayda sürücüler kuzuya çarpmaktan son anda kurtuldu. Yolda sürücüler tarafından yakalanan kuzu, sahibine teslim edildi.

YAŞAM 21.02.2021, 13:43 22.02.2021, 09:35
Sevimli kuzu, karayoluna atladı!

Aksaray’da karayolunda sürücülerin yüzlerini gülümseten bir olay yaşandı. Sürüden koparak kaçan küçük ve sevimli bir kuzu, yola atladı. Yoldaki sürücülerin son anda çarpmaktan kurtulduğu minik kuzu, sürücüler tarafından fark edilip yoldan alındı. Durumu fark edip hayvan koruma polislerine haber veren sürücü, kuzuyu polislere teslim etti.

Kuzu, kamyonetin çarpmasından son anda kurtuldu

Şehirde yoğun bir geçim kaynağı olarak devam eden işlerden olan hayvancılık, bölgede özellikle kırsal kesimlerde yoğun olarak sürüyor. Sürüden kaçan ve karayoluna savulan kuzu, yolunu kaybetti. Aksaray - Ankara Karayolunda başıboş dolaşmaya başlayan kuzu, yolda bir kamyonetin kendine çarpmasından son anda kurtuldu. Kamyonetin sürücücü, sevimli kuzuyu yakaladı ve sahibini bulmak için çevreye bakındı.

Kaçmaması için kuzuyu aracına alan sürücü, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Böylece çağrı merkezi tarafından olay yerine İl Emniyet Müdürlüğü Hayvan Durum İzleme yani HAYDİ Hayvan Koruma Ekibi geldi.Soruşturma sonucu kuzunun sahibini bulan HAYDİ ekibi ve sürücü, kuzuyu sahibine teslim etti.



Kuzunun sahibi Abdulkıyas Ayinger kamyonet sürücüsü Zikrullah Yaşar’a teşekkür etti.

Yorumlar (0)