Sevilen kedi Zümrüt Şaziye, ihtiyaç sahiplerine yardım götürüyor!

Yer aldığı reklam filmleriyle sevilen bir yüz haline gelen kedi Zümrüt Şaziye, yardıma muhtaç ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor. Adına açılan internet sitesinden satılan tasarım ürünler sayesinde sokak hayvanlarına yardım ediyordu. Şimdi ise başta depremzedeler olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine de ulaşılabiliyor.

YAŞAM 25.01.2021, 13:17 25.01.2021, 18:15
Sevilen kedi Zümrüt Şaziye, ihtiyaç sahiplerine yardım götürüyor!

Ülkemizde yayınlanan dizi ve reklam filmleriyle tanınan sevimli kedi Zümrüt Şaziye, 2004 yılından bu yana sokak hayvanları için başlatılan bir yardım kampanyasının yüzü olmuştu. Kedinin sahibi olan Sevilay Demir tarafından yürütülen proje kapsamında, yardıma muhtaç sokak hayvanlarının doğum, ameliyat, tedavi gibi masrafları karşılanmıştı.

İzmir'deki depremzedelere de yardım edildi

2019 yılında ise “Zümrüt Şaziye Tasarım Ürünleri” kurularak tişört, kırlent, kupa bardak, nevresim takımı ile kitap satışı yapılmaya başlanmıştı. Satışlardan elde edilen gelirle sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve sağlıkları için  tedavi masrafları karşılanmıştı. 2020 yılı içerisinde ise yapılan yardımların ağının genişletilmesine karar verildi. Yıl içesinde adeta felaketi yaşayan İzmir’deki depremde etkilenen vatandaşlara, ihtiyaçları olabilecek eşyalar, firma tarafından gönderildi. Ayrıca İzmir’deki Sokak hayvanları için de, belediye iş birlikleriyle korunaklı kedi evleri, mama ve su kapları temin edildi.

Zümrüt Şaziye’nin sahibi olan Sevilay Demir, tasarım ürünlerin gelirlerini daha fazla yere ulaştırmak istediklerini ve böylece farkındalık artırmak istediklerini belirtti. Ayrıca ‘Gezici Hayvan Ambulansı’ ve ‘Geçici Hayvan Bakım Evleri’ hizmeti veren kurunmlara da destek olacaklarını belirten Demir, “Zümrüt Şaziye Bir Pati Hikayesi” adlı kitabını da sokak hayvanları yararına satışa sunuyor. Kitapta, sahiplenilerek İstanbul’a getirilen Zümrüt Şaziye’nin reklam yıldızlığına uzanan yolculuğu kendi ağzından anlatılıyor.

Yorumlar (0)