Sevilen gazeteci ve sunucu Sevim Gözay, yaşama veda etti!

Uzun bir süredir lenf kanseriyle mücadele eden gazeteci ve sunucu Sevim Gözay, 14 Ocak Perşembe günü yattığı hastanede hayatını kaybetti. Sanat camiası Gözay’ı, üzüntüyle uğurladı.

YAŞAM 15.01.2021, 13:34 16.01.2021, 10:03
Sevilen gazeteci ve sunucu Sevim Gözay, yaşama veda etti!

Sanat camiasında gerçekleştirdiği röportajlar ve yaptığı haberlerle gündeme gelen, bir çok kanalda sunuculuk yapan sevilen gazeteci Sevim Gözay, 48 yaşında hayatını kaybetti. Uzun zamandır lenf kanseri tedavisi gören Gözay, İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşam savaşı veriyordu.

Ekranların ve dergilerin kültür-sanat yüzüydü

Kariyeri boyunca kültür-sanat ve yaşam alanında haberlere ve röportajlara imza atan Gözay, bir çok gazetede köşe yazarlığı ve haber yapıyordu. Aynı zamanda bir çok ulusal kanalda da sunuculuk yapan Gözay, moderatörlük ve yarışmalara da jüri olmuştu. ‘Şehrin Rengi’, ‘Dizikolik’, ‘Bazıları Sıcak Sever’ ve ‘Artist’ gibi programların yüzü ve editörü olarak hatırlanan Gözay, daha sonra YouTube üzerinden çalışmalar yapmıştı. 

Gözay, 21. yüzyılın eşiğinde “Pulp Fiction” rüzgarına kapılan ve her yaştan sinemaseverin kalbinde kült bir yer edindi. Bir çok kanalda yeni nesil sinema programları yaptı ve dergilerde sinema yazıları ve içerikleri üretti. 2001 ve 2002 yıllarında ise, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Kültür-Sanat Televizyon Başarı Ödülü’ne layık görüldü. ‘Kasetten Canlı’ (2013) ve ‘Sinemaskop Randevular’ (2015) adlı kitapların da yazarıdır.

Son videosu, 2020’de yaşananları anlatıyordu

Medyascope.tv platformunda sunduğu ve 103 bölüm yayınlanan “Popüler” adlı programıyla yeniden gündeme gelen Gözay, son olarak Motto Müzik YouTube kanalında içerikler üretiyordu. Gözay kanal son olarak, 2020 yılında yaşananlara dair bir video yapmış ve seslendirmişti.

Tedavi gördüğü hastanede sabah saatlerinde vefat eden Gözay’ın ardından, birçok ünlü isim, gazeteci, film eleştirmeni ve yazar, üzüntülerini dile getirdi. 

Yorumlar (2)
Tuzlalı Tayfun Çetiner 3 yıl önce
Çok yazık oldu, kaybı büyük Sevim Gözay ablanın... Yeri dolmaz gerçekten onu sevenlerin gönlünde ve yakınlarında acısı hiç dinmez...
Tuzlalı Tayfun Çetiner 3 yıl önce
Gidişin erken oldu üzdü tüm sevenlerini meleklerle yıldızlar yoldaşın olsun Sevim ablam...