Severlerine kötü haber: Ünlü şair hayatını kaybetti

Antalyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, sevilen şair Cengiz Numanoğlu, 82 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu.

YAŞAM 30.05.2023, 11:07 30.05.2023, 17:56 Şeyda Gül
Severlerine kötü haber: Ünlü şair hayatını kaybetti

Antalyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nden yapılan açıklamada, derneğin kurucu üyelerinden, güzel şiirleri ile gönüllerde taht kuran Cengiz Numanoğlu vefat ettiği belirtilerek “Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Cenazesi bugün defnedilecek

Bugün Bursa Fatih Sultan Mehmet Camisi'nden ikindi ezanına müteakip defnedilecek olan Numanoğlu’nu son yolculuğunda severleri yalnız bırakmayacak.

Cengiz Numanoğlu kimdir?

1941'de Antalya'nın Serik ilçesinde dünyaya gelen Cengiz Numanoğlu, ilk ve ortaokul eğitimini Akseki'de okudu. Lise eğitimini Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nde tamamlayan Numanoğlu, 1962 yılında Kara Harp Okulu'nu bitirdi. Akabinde ordu saflarına katılan Numanoğlu, 1982'de kendi isteğiyle kıdemli binbaşı rütbesinden emekliye ayrıldı.

Uzun yıllardır caz ve dans müziği icra etti

Harp okulu yıllarından itibaren bir taraftan da müzikle yakından ilgilenen Numanoğlu, uzun seneler sahnelerde trompet çalarak, caz ve dans müziği icra etti. Birçok güfte ve besteye imza atan Numanoğlu'nun eserleri bazı ünlü sanatçılar tarafından seslendirildi. Bir 45'lik plağı da bulunan Numanoğlu, 1988'de Kur'an-ı Kerim'le tanışarak hayatını değiştirdi.

Çok sayıda kitap yazdı

1993 yılında hacca giden Numanoğlu, daha sonra kendini tamamen şiir kitaplarına vererek insanlardaki manevi şuuru uyandırma amacıyla aralarında "Beytullah'ta Ben", "Şuur", "Daha Kur'an Ne Desin?", "Kur'an Olmasaydı Ne Yapardım Ben", "Kur'an'ı Kerim'e Sor Da Söylesin" ve "Kur'an Şiirleri"nin arasında bulunduğu birçok kitap kaleme aldı.

Numanoğlu, aynı zamanda 1988-1993 yılları arasında TRT 1'de her hafta yayınlanan "İnanç Dünyası" programında kendi şiirlerini seslendirdi.

Yorumlar (0)