'Serenay kaptan' şehirler arasında mekik dokuyor

Bartın'da, çocukluk hayali olan otobüs şoförlüğünü gerçeğe dönüştüren Serenay Göç (27), şehirler arasında yolculuk edenlere hizmet veriyor.

YAŞAM 16.11.2022, 20:46 17.11.2022, 17:15
'Serenay kaptan' şehirler arasında mekik dokuyor

Bir çocuk annesi genç kadın, büyük araçlara ilgisi sebebiyle 10 sene evvel otobüslerde hostes olarak görev yapmaya başladı.

Bir müddet sonra otobüs şoförlüğü hayalini gerçeğe dönüştürmeye karar veren Göç, çalıştığı seyahat şirketindeki meslek büyüklerinin de desteğiyle direksiyonun başına geçti.

Seyahatten evvel, beraber yaşadığı annesiyle kahvaltısını ettikten sonra makyaj yapan, kaptan gömleğini giyen ve kravatını takarak Bartın Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yolunu tutan Göç, şoför koltuğuna oturarak işe koyuluyor.

Bir sene evvel heyecan ve endişeyle oturduğu şoför koltuğunda günbegün uzmanlaşan Serenay Göç, kadın eli değen araçta radyodaki şarkılar eşliğinde kentten kente binlerce kilometre yol gidiyor.

"Bu işten emekli olmak istiyorum"

Serenay Göç, basın mensuplarına, yaklaşık olarak 10 senedir sektörde olduğunu, hosteslik yaparak çekirdekten yetiştiğini ifade etti.

İçinde her zaman şoför olma isteği olduğunu aktaran Göç, şöyle konuştu:

"Çocukken hemen herkes avukat, mühendis, doktor olmak istediği söylüyor. Ben ise tır ya da otobüs şoförü olmak istiyordum. 

Yolcular ilk gördüğünde farklı tepkiler veriyor. 'Sen mi süreceksin, senin yaşın küçük değil mi?' şeklinde tepki gösterenler oluyor. Bu durum maksimum 15 dakika sürüyor, sonra herkes keyfine bakıyor. Güzel, rahat bir şekilde zaman geçirerek yolculuklarını yapıyorlar. Yolculuğun sonunda teşekkür ediyorlar. İsmimi, otobüsün plakasını alıyorlar ve yeniden yolculuk edeceklerini söylüyorlar. Şu ana dek kötü bir tepki aldığımı hatırlamıyorum.

Küçük bir kızım var, onun için çalışıyorum. Bu işten emekli olmak istiyorum. İşimi severek yaptığım için yorulmuyorum ve kendimi sürekli olarak geliştirmeye çalışıyorum."

"Kadınlar alkışlıyor"

Otobüs şoförü Emin Güngör, "Kadınların başaramayacağı herhangi bir şey olmadığını bir defa daha gördük. Çok hırslı ve azimli. Mesleğini seviyor. Bizim öngörülerimizin çok üzerinde bir performans ortaya koyuyor. Görenler müspet tepkiler veriyor. Kırmızı ışıkta durduğumuzda kadınlar el sallıyor, alkışlıyor. Yolcularımız da kendisiyle fotoğraf çektirmek istiyor. İnerken teşekkürlerini iletiyorlar. Onunla çalıştığım için mutluyum. " ifadelerini kullandı. 

"Böyle şeyler görmek çok güzel"

Yolculardan Kaan Kaya, "Yolculuk sırasında hiçbir endişe yaşamadım. İlk gördüğümde şaşırmadığımı söyleyemem. Böyle şeyler görmek çok güzel." diye konuştu. 

Muavin Özkan Okul ise "İlk kez bir kadın kaptanla seyahat ettiğimden olayı şaşkınım fakat mutluyum da." dedi. 

Yorumlar (1)
HALİL GÖKÇEK 1 yıl önce
Tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Bununla kazasız belasız yolculuklar diliyorum. Kendisi gurur tablomuz maşAllah.