Serbest dalış rekortmeninin ekibi çıkardı!

Türkiye'nin Maldivleri olarak ünlenen Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’nde yüzmek için giren kişi boğuldu.

YAŞAM 14.08.2019, 19:47
Serbest dalış rekortmeninin ekibi çıkardı!

"Türkiye'nin Maldivleri" olarak bilinen ve ziyaretçi yoğunluğu ile dikkati çeken Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'ne yüzmeye gelen bir kişi boğularak hayatını kaybetti.

30 yaşındaki Hasan İlhan isimli vatandaş, eşiyle Denizli’den Salda Gölü'ne yüzmeye geldi ve Halk Plajı'ndan göle girdi. Bir süre sonra gözden kaybolan Hasan İlhan'ın bulunması için yanındakiler 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi.

Dünya rekoru denemesi yapan Derya Can'ın ekibi çıkardı

Yeşilova Kaymakamlığı tarafından, Salda Gölü’nde serbest dalış dünya rekoru denemesi için antrenman yapan Derya Can'ın dalış ekibinden yardım istendi.

Derya Can'ın dalış ekibi gölde arama kurtarma faaliyeti başlattı. Hasan İlhan'ın cansız bedeni gölde bulan dalgıçlar, dalış teknesiyle cesedi kıyıya çıkardı. 

Sağlık ekiplerine teslim edilen Hasan İlhan'ın cenazesi Yeşilova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Dalış ekibinden açıklama

Dalış ekibinde bulunan, serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Derya Can'ın eşi Tayfun Göçen, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, Salda Gölü Kayadibi mevkisinde yeni dünya rekoru denemesi için dalış antrenmanı yaptıkları sırada Kaymakamlıktan yardım çağrısı aldıklarını anlattı.

Halk Plajı'nda bir vatandaşın boğulduğu bilgisinin kendilerine iletilmesi üzerine hemen olay yerine gittiklerini dile getiren serbest dalış dünya rekortmeni milli sporcu Derya Can'ın eşi Tayfun Göçen, "Dalgıç arkadaşlarımızda yaklaşık 45 dakika süren arama sonucu boğularak ölen vatandaşımızın cansız bedenine ulaştık. Cesedini teknemizle alarak, Kayadibi mevkisinde sağlık ve polis ekiplerine teslim ettik." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)