Senforock 50 bin izleyiciyle rekora gidecek

Yerli ve yabancı rock parçaların senfonik yorumunu yapan Senforock Orkestrası, Eskişehir'de açık hava konseri verecek. Senforock, 50 bin izleyiciye ulaşmayı hedefliyor.

YAŞAM 19.06.2019, 11:48
Senforock 50 bin izleyiciyle rekora gidecek

Yerli ve yabancı rock parçaların senfonik yorumunu yapan Senforock Orkestrası, Eskişehir'de cumartesi akşamı açık hava konseri verecek. Senforock Orkestrası, 50 bin izleyiciye ulaşmayı hedefliyor.

Senforock Orkestrasının şefi Musa Göçmen, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, Senforock Orkestrası'nın bir senfoni orkestrası eşliğinde, rock müziği parçalarını yeni bir anlayışla işleyen çok büyük bir topluluk olduğunu dile getirdi.

Senforock tarzında, devamlı senfonik rock müziği yapan bir topluluk bulunmadığını, genellikle rock topluluklarının bir proje kapsamında orkestralarla bir araya geldiğini belirten Musa Göçmen, "Dünyadaki tek örnek olarak yurt dışından çok güzel tepkiler alıyoruz." şeklinde konuştu.

Senforock Orkestrasının şefi Musa Göçmen, böyle bir topluluğun Türkiye'den çıkmasının gururunu yaşadıklarını ifade ederek, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Amerika, Brezilya, Arjantin, Fransa, Almanya, Bosna Hersek, Yunanistan, Romanya, Polonya, Mısır ve Hollanda'nın aralarında bulunduğu birçok ülkede konserler verdik. Prag'daki senfonik rock konserimiz Masters of Rock'ı izlemeye 60 bin müziksever gelmişti. Burada hayal edin, 60 bin kişinin karşınızda durması bile korkunç ama 60 bin kişiyle müzik yapmak da inanılmaz büyük bir keyif."

"Türkiye'de de bir ilk"

Gerek yurt dışında gerek yurt içinde verdikleri konserlerle yüz binlerce kişiye eriştiklerini belirten Senforock Orkestrasının şefi Musa Göçmen, "Eskişehir'de de 22 Haziran'da rekor seviyeye çıkacak seyirci potansiyeli barındıran bir açık hava konseri düzenleyeceğiz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve benim orkestram birleşecek, 70-80 kişilik bir orkestra dünya ve Türk rock müziğinin senfonik yorumlarını yapacak. İnanılmaz görkemli ve heyecanlı bir konser olacağını düşünüyoruz. Senforock ulaştığı seyirci açısından da Türkiye'de de bir ilke imza atacak." diye konuştu.

Senforock Orkestrasının şefi Musa Göçmen, Cumhuriyet Meydanı'nda saat 20.30'da başlayacak konsere 50 bin izleyicinin katılacağının düşünüldüğünü ve ses sistemi başta olmak üzere tüm hazırlıkların bu sayıya göre yapıldığını dile getirdi.

Metallica, Iron Maiden, Deep Perpule'dan Cem Karaca, Barış Manço, 3 Hürel, Fikret Kızılok parçalarına kadar geniş bir repertuvarı izleyiciye yorumlayacaklarını anlatan Senforock Orkestrasının şefi Musa Göçmen, "Ama hepsi yeni bir anlayış, yeni bir yorumla, senfonik rock formatında yorumlanacak." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)