Şener Şen'e özenip 'Köyü satıyorum' dedi: 10 milyon lira teklif bekliyor

Erzurum’da yaşayan Cengiz 6 bin dönümlük araziye kurulu olan köy mezrasında yaşayacak hiç kimseyi bulamadı ve 10 milyon TL’ye satışa çıkardı. En fazla 8 milyon TL teklif alan Cengiz Şişman, köyünü 10 milyon liraya satma konusunda ısrarcı.

YAŞAM 25.06.2021, 14:35 25.06.2021, 15:01
Şener Şen'e özenip 'Köyü satıyorum' dedi: 10 milyon lira teklif bekliyor

Erzurum'un Aşkale ilçesinde bir Çiftlik Mahallesinde yaşayan Cengiz Şişman, 1993’te aldığı ve adını Yeşil Vadi olarak verdiği köyünü satmaya çalışıyor. 

6 bin dönümlük arazisini satıyor

Satın aldığı zaman 30 hane olan köyden, seneler içinde hemen hemen herkes göç edince 6 bin dönümlük köyde tek kalan Cengiz Şişman, senelerce hayvancılıkla uğraşmasının yanında yalnız kalmaktan sıkılınca Yeşil Vadi köyünün yanındaki Çiftlik Mahallesine taşındı. Her gün 6 bin dönümlük araziye kurulu olan eski köyüne gitmesine rağmen artık uğraşamayacağı için köyünü satmaya karar verdi.

“Şener Şen'e özendi, köyü satarak şehre yerleşme kararı aldı”

1985’te Şener Şen'in başrolünde oynadığı Züğürt Ağa filminde rol alan ağanın köyü satıp, kente yerleşmesini hatırlayarak köyü satma kararı alan Cengiz Şişman'ın arazisi beklediğinden daha çok ilgi gördü. Önce 3-4 milyon TL civarında teklifler gelse de şu an 7-8 milyon liraya kadar yükseldi. Maddi anlamda zorlandığı için köyü satma kararı aldığını belirten Cengiz Şişman, şunları söyledi:

“Buraya Yeşil Vadi ismini koydum. Yeşilçam'daki filmlerden esinlenerek bu adı verdim. Şu an yine Yeşilçam'dan esinlenerek köyü satmak istiyorum. Şener Şen'in söylediği gibi köyü satıyorum. Bu köyü 1993’te aldığımda burada 30 hane vardı. Zamanla bu köyde yaşayanlar şehre göç ettiler. Burada hayvancılık yapmak için geldim fakat burası benim maddi gücümü çok aşıyor. Tüm parayı buraya verdim ama şu an zorlanıyorum. İyi değerlendiremiyorum burayı. Şu anda benden başka kimse yok burada. Buradan ayrılmak istemiyorum fakat mecburum”

“10 milyon TL’ye yaklaşana satacağım”

Köye yüksek teklifler aldığını ancak istediği fiyatı vermedikleri için satmadığını ifade eden Cengiz Şişman, “Gücüm olsa burayı satmam. İş adamları burası gibi yerleri çok daha iyi değerlendiriyorlar. Buraya 10 milyon TL para istiyorum. 100 bin TL zaten yıllık geliri oluyor. Burada sıkılıyorum hem maddi hem de bedenen. 6-8 milyon TL arası teklifler geliyor fakat ben 10 milyon TL istiyorum” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)