Sembol yapılar, Türk Kızılay için kırmızı renkle aydınlatıldı

Türk Kızılay'ın 153. kuruluş yıl dönümü sebebiyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Galata Kulesi, 2. TBMM Binası ve Göbeklitepe gibi sembol yapılar, kırmızı renkle ışıklandırıldı.

YAŞAM 12.06.2021, 13:54 13.06.2021, 10:00
Sembol yapılar, Türk Kızılay için kırmızı renkle aydınlatıldı

Türk Kızılayı, kuruluş yıl dönümü etkinlikleri dolayısıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle birlikte Türkiye'de sembol hâline gelmiş yapılarının Kızılay'ın kırmızı rengiyle ışıklandırılacağını açıkladı.

“Merhamet bayrağını dünyanın en uzak coğrafyalarında dalgalandırmaya devam edeceğiz”

Bu çerçevede dün gece etkinlik çerçevesinde, Göbeklitepe, Galata Kulesi, Alacahöyük Sfenksli Kapı, 2. TBMM Binası/Cumhuriyet Müzesi, Patara Antik Kenti, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, TOBB Kuleleri, Ankara Atakule, İstanbul Ataşehir Metropol AVM Kulesi kırmızı ışıklarla aydınlatıldı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve şunları söyledi:

"Bu toprakların ortak değeri Kızılay'ımız, milyonlarca gönüllüsü ile birlikte Türk halkının desteğiyle her geçen sene daha çok büyüyen bir iyilik hareketine evrildi. Bu desteğin verdiği kuvvetle, Türk insanının merhamet bayrağını, dünyanın en uzak bölgelerinde şerefle dalgalandırmaya devam edeceğiz."







Yorumlar (0)