Şelalede serinlemek istedi, düşüp ayağını kırdı: Helikopter yardımıyla kurtarıldı

Bursa Uludağ eteklerinde bulunan şelalede serinlerken yere düşen ve ayağı kırılan kişi, bulunduğu yerden helikopterle kurtarıldı.

YAŞAM 18.07.2021, 10:10 19.07.2021, 08:49
Şelalede serinlemek istedi, düşüp ayağını kırdı: Helikopter yardımıyla kurtarıldı

35 yaşındaki Ahmet Solmaz ile yanındaki iki kişi, Erikli’deki Balaban Şelalesi'ne gitti.

Serinlemek için şelaleye girdi, ayağı kırıldı

Serinlemek için şelaleye girmek isteyen Ahmet Solmaz, düşünce ayağı kırıldı. Yanında bulunan arkadaşlarının durumu bildirmesiyle birlikte olay yerine arama kurtarma ve polis ekipleri sevk edildi.

NAK Arama Kurtarma, UMKE, AFAD ve ANDA’nın bulunduğu yaklaşık 100 kişilik ekip, şehir merkezinden yaklaşık 2 saat mesafede bulunan bölgeye güçlükle ulaşarak Ahmet Solmaz'a ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

Sarp kayalıklardan oluşan bölgedeki arazinin engebeli bir yapıya sahip olması ve yaralının hipotermi geçirme ihtimalinden dolayı helikopter talep edildi.

Yaralının durumu iyi

Türk Kara Kuvvetlerine bağlı Sikorsky helikopter, İstanbul'dan bölgeye hareket etti. Kısa sürede şelaleye ulaşan helikopterden sarkıtılan askeri personel ve sedyenin yardımıyla düştüğü yerden alınan Solmaz, İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Komutanlıkta bekletilen ambulansla Bursa Şehir Hastanesine sevk edilen Ahmet Solmaz'ın durumunun şu an iyi olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)