Şehit kardeşinin mezarını 28 yıldır kendi elleriyle temizliyor

Şehit ağabeyi Fehim Okur, 1994 yılında Hakkâri’de şehit düşen kardeşi Mete Okur’un Bayburt’taki mezarına her hafta sonu gelerek bakımını ve temizliğini yapıyor. 

YAŞAM 19.09.2022, 11:25 21.09.2022, 09:14
Şehit kardeşinin mezarını 28 yıldır kendi elleriyle temizliyor

1994 yılında Hakkâri Özel Harekât Grup Komutanlığı’nda vatani görevini yapan Mete Okur, bölgede yaşanan çığ felaketinde 12 silah arkadaşıyla birlikte şehit düştü. Yürek yakan gelişme sonrası Mehmetçik’in naaşı, memleketi Bayburt’ta toprağa verildi. 1994 yılından bu yana kardeşinin mezarına her hafta sonu giden ağabeyi Fehim Okur, sık sık kardeşiyle dertleştiğini de dile getirdi. Düzenli olarak her hafta sonunda mezarın bakımını ve temizliğini yapan Fehim Okur, kardeşinin mezarına ziyarete gelenler için de bölgeye bir adet bank yaptırdı. 

“Mezarın etrafını temiz ve bakımlı tutabilmek için elimden geleni yapıyorum”

Kardeşinin mezarına yıllardır gözü gibi baktığını dile getiren Fehim Okur, “Buraya bank koymaktaki amacım; köyde yaşlılarımız var, buraya geliyorlar. Oturacak yer yoktu, ben de bu şekilde yardımcı olmak istedim. Hem gelsinler, dualarını etsinler, hem de dinlensinler. Kendi ölülerine dualarını ederken, şehitlerimize de dua etsinler. Burada küçük bir alana da parke taşı döşettim. Banka oturmak isteyenler rahatsız olmasın diye bunu yaptık. Mezarın etrafını temiz ve bakımlı tutabilmek için elimden geleni yapıyorum” şeklinde konuştu. 

“28 yıldır yorulmadan her hafta sonu buraya geliyorum”

Kardeşiyle aralarında sadece 1 yaş olduğunu ve bebeklikten bu yana iki gibi büyüdüklerini dile getiren Okur, “Buraya ne zaman gelsem kardeşimle dertleşiyoruz. Onunla konuşacak çok şeyimiz var. 28 yıldır yorulmadan her hafta sonu buraya geliyorum. Bunu severek yapıyorum. Mezarımızın bakımlarını ve temizliğini yapıyorum. Bayrağımızı değiştiriyorum, oturuyorum, dinleniyorum, dertleşiyorum. Bizim aramızda sadece 1 yaş vardı. Onunla beraber neredeyse ikiz gibi büyüdük. Onun yeri bende bambaşkaydı” ifadelerini kullandı. 

“Buraya hem bank yaptırdım hem de parke taşı döşedim”

Geçen sene mezarın başına bir bank koyarak ziyaretçilere dinlenme alanı oluşturduğunu dile getiren Okur, “Elimden geldiği kadar hem kardeşimin mezarına hem de bölgeye bakım yapmaya çalışıyorum. Buraya hem bank yaptırdım hem de parke taşı döşedim. Hafta sonları buraya geldiğimde, bu banka oturup dinleniyorum, kardeşimle sohbet ediyorum. Bakımları, temizliği yapıp ardından tekrar dönüyorum. Bu bankı hem kendim için hem de köydeki yaşlılarımız için yaptım. Buraya sık sık gelip dua ediyorlar. Kur’an-ı Kerim okuyorlar. Onlara da bir dinlenme alanı olsun istedim” dedi. 

“Tüm şehitlerimizin mezarlarına aynı hassasiyeti göstermeliyiz”

Şehitlerin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Okur, “Şehitlerimizi aklımızdan hiç çıkarmayalım. Buralardan gelip geçerken yalnızca bir Fatiha okumakla yetinmeyelim. Düzenli gelelim, mezarlarında bir ihtiyaç var mı, bir noksan var mı, araştıralım. Bunlar benim açımdan çok kıymetli şeyler. Sadece benim kardeşim için geçerli değil bu sözlerim. Tüm şehitlerimizin mezarlarına aynı hassasiyeti göstermeliyiz. Aziz şehitlerimize ve onların hatıralarına daima sahip çıkmamız gerekir. Elimizden ne geliyorsa, şehitlerimizin mezarları için yapmaya çalışalım” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)