Şehit çocuklarını okula polis ve jandarma götürüyor

Kahramanmaraş’ta şehitlere vefa örneği olan "Babamın arkadaşı" projesi kapsamında 13 şehit çocuğu jandarma ve polis ekipleri tarafından evlerinden alınıp okuluna bırakıldı.

YAŞAM 15.01.2020, 12:07
Şehit çocuklarını okula polis ve jandarma götürüyor

Kahramanmaraş’ta şehitlere vefanın güzel örneklerinden "Babamın arkadaşı" projesi kapsamında jandarma ve polis ekipleri, 13 şehit çocuğunu evlerinden alıp ekip araçlarıyla okula götürdü.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından yapılan çalışmaya Kahramanmaraş Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü de destek veriyor.

Şehit çocuklarının moral ve motivasyonlarını yükseltme adına sabahın erken saatlerinde polis ve jandarma ekipleri şehit ailelerinin evlerine gitti. Evlerinden alınan şehit çocukları ekip araçlarıyla eğitim gördükleri okula getirilerek sınıflarına kadar eşlik edildi.

Dernek Başkanı: Onların yalnız olmadığını bilmelerini istedik

Şehitlerin mesai arkadaşları tarafından şehitlere vefa ve şehit çocuklarını yalnız bırakmama adına böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Yunus Karaman şunları söyledi:

“Vatan için bayrak için can veren şehitlerimizin yavruları için farklı bir etkinlik yapmak istedik. Onların yalnız olmadıklarını devlet, polis ve jandarmasının yanında olduklarını göstertmek amacıyla bugün evlerinden aldık ve okullarına teslim ettik. Bu projede bizleri desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederiz. Bu gibi programları da yapmaya devam edeceğiz.”

"Anlamlı bir proje oldu"

Şehitler için anlamlı bir proje olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Kaya ise şöyle konuştu:

"13 çocuğumuzun babalarının mesai arkadaşları tarafından asker ve polis eşliğinde evlerinden alınıp okullarına ulaştırıldılar. Bu vatan için canını veren şehitlerimiz adına anlamlı bir etkinlikti. Kahramanmaraş’ımız kendi kahramanlığımızı alması nedeniyle adına yakışır bir etkinlik oldu."

Şehit eşi: Onun yüzündeki mutluluk her şeye değer

Oğlunun mutluluğunun çok değerli olduğunu ifade eden şehit polis Ahmet Çiftaslan’ın eşi Dilek Çiftaslan ise, “Bütün herkesten Allah razı olsun. Çocuklarımız yalnız olmadıklarını biliyorlar ve benim oğlum polislerle birlikte büyümüş birdir. Onun yüzündeki mutluluk benim için her şeye değer.” dedi.

Şehit kızı: İnsan kendini değerli hissediyor

Şehit Uz. Çavuş Ali Rıza İşbilir’in kızı Azra İşbilir de, “Bence polislerle okula gelmek çok güzel bir şey ve insan kendisini değerli hissediyor” ifadelerini kullandı.

Şehit Uz. Çavuş Haşim Yenigül’ün oğlu Metin Musap Yenigül ve diğer şehit çocukları da polis ve jandarma abi ve ablaları tarafından okula bırakıldı. Okullarına götürülen çocuklar, akşam jandarma ve polis ekipleri tarafından tekrar evlerine bırakılacak.

Yorumlar (0)