Şehit Ahmet Akdal'ın can yoldaşını ailesi sahiplendi

Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde YPG/PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen Veteriner Uzman Onbaşı Ahmet Akdal'ın aynı olayda yaralanan mayın arama köpeği 'Atmaca', tedavisinin tamamlanmasının ardından şehidin ailesine teslim edildi.

YAŞAM 19.07.2021, 00:33
Şehit Ahmet Akdal'ın can yoldaşını ailesi sahiplendi

Şehit Veteriner Uzman Onbaşı Ahmet Akdal’ın ailesi, evlatlarının emaneti olarak gördükleri 'Atmaca’yı sahiplenmek için TSK'ya (Türk Silahlı Kuvvetleri) talepte bulundu. Ailenin talebi kabul görerek, sağlığına kavuştuktan sonra teşkilattan emekli edilen köpeğin sahiplendirilmesi karar verildi. 

Diyarbakır'dan getirildi

Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanlığı'nda görev yapan Sağlık Albay Nilgün Alçay, şehidin silah arkadaşları ile beraber aileyi Kahramanmaraş'taki evinde ziyarette bulunup, 'Atmaca'yı kulübesiyle birlikte kendilerine teslim etti. Atmaca'nın Diyarbakır'dan nakledilen kulübesi de evin bahçesine yerleştirildi.

"Oğlumun kokusu üzerine sinmiş"

3 aylık bir tedavi sürecinin ardından eski sağlığına kavuşan ve emekli edilen 'Atmaca', artık şehidin Kahramanmaraş’taki ailesi ile birlikte yaşamını sürdürecek. Feramuz ve Remziye Akdal çifti, evlatlarının emanetini teslim alırken duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına boğuldu. Feramuz Akdal, "Evladımın emaneti olarak bakacağım ben Atmaca'ya. Artık o da benim evladım oldu." sözlerini sarf etti. Remziye Akdal ise "Evladımın kokusu üzerine sinmiş. Sanki oğlumdan bir parça geldi bana." şeklinde konuştu.









Yorumlar (0)