Şehidin ailesine acı haber verildi

Tel Abyad'da şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Sefa Fındık'ın ailesine acı haber verildi.

YAŞAM 20.10.2019, 12:59
Şehidin ailesine acı haber verildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat'ın doğusunda Tel Abyad bölgesinde keşif gözetleme görevi esnasında bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu teröristler tarafından açılan tanksavar ve hafif silah ateşi neticesinde şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Sefa Fındık'ın Tokat'ın Yeşilyurt ilçesindeki ailesine evlatlarının şehadet haberi ulaştırıldı.

Şehit Sefa Fındık'ın Kuşcu köyündeki babaevine giden Kaymakam Muhammed Sait Baytok ve askerî yetkililer, acı haberi aileye verdi. Şehidin tarım işçisi olan babası İsmail Fındık ile annesi Özgür Fındık ve 3 kız kardeşini, yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı. Eve ve köye Türk bayrakları asıldı.

Şehit Sefa Fındık'ın naaşının, yarın Kuşcu köyünde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

Şehidin bir yıl önce görevine başladığı belirtildi.

PKK/YPG kaşınıyor

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile 17 Ekim'de yapılan Güvenli Bölge Mutabakatı'na rağmen bölücü terör örgütü PKK/YPG'li teröristler tarafından 20 taciz/ihlal gerçekleştirildiği, Fırat'ın doğusunda Tel-Abyad bölgesinde gerçekleştirilen keşif gözetleme görevi esnasında bölücü terör örgütü PKK/YPG'li teröristler tarafından açılan tanksavar ve hafif silah ateşi sonucu bir askerin şehit olduğu, bir askerin de yaralandığı belirtilmişti.

Yorumlar (0)