Seçim günü hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Abdullah Macit, 14 Mayıs Pazar günü yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin açıklamalar yaptı. Seçim günü hava nasıl olacak? sorusu yanıt buldu.

YAŞAM 11.05.2023, 16:30 12.05.2023, 13:20 Hakan Öksüz
Seçim günü hava nasıl olacak?

Türkiye, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için gün sayıyor. Seçim günü hava durumunun nasıl olacağı merak edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Abdullah Macit, 14 Mayıs Pazar günü yurt genelinde beklenen hava durumuna dair açıklamada bulundu. 

Pazar günü yurdun büyük kısmında hava parçalı bulutlu

Meteoroloji'den gelen bilgilere göre seçim günü Türkiye'nin büyük kısmında havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor. Yağışların İç Anadolu'nun doğusu ile kuzeybatısı, İç Ege, Malatya ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağının öngörüldüğünü kaydeden Macit, "Kuvvetli yağışlar, ani su baskınlarına yol açabilir. Bu nedenle dikkatli olunması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Hangi illerde yağış bekleniyor?

13 Mayıs Cumartesi günü yurdun iç kesimlerinde havanın yağışlı olacağını belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Abdullah Macit, "Pazar günü Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'de yağış öngörülüyor. Detaya inersek Ağrı, Van, Kars, Erzurum, Gümüşhane, Artvin, Rize ve Trabzon'da seçim günü yağış var. Diğer bölgelerde ise bir yağış beklentisi yok." dedi.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

16 Mayıs Salı günü itibarıyla hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin 4-8 derece üzerine çıkacağını kaydeden Macit, "Seçim gününe kadar hava sıcaklığı, mevsim normalleri bandında seyredecek. Pazar gününden sonra sıcaklıklar artıyor. Deprem bölgesinde de pazar günü yağış beklenmiyor ve orada da hava sıcaklığı, mevsim normalleri civarında olacak. Büyük olasılıkla 20 dereceleri aşacağız." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)