Sebze fiyatları düştü, tezgâhlara akın başladı!

Yerli ürün bolluğu, bayram sonrası sebze fiyatlarının düşmesini sağladı. Düşen fiyatları fırsat bilen vatandaşlar, tezgâh tezgâh gezerek alışveriş yaptı. Bayram öncesine göre daha fazla satış yapan pazar esnafının da yüzü güldü.

YAŞAM 17.07.2022, 16:20 18.07.2022, 13:52 Hakan Öksüz
Sebze fiyatları düştü, tezgâhlara akın başladı!

Küresel çapta yükselen enflasyon, hem akaryakıt hem de ürün fiyatlarında artışa sebep oldu. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle uygulanan yaptırımlar, Ukrayna'daki depolarda tonlarca tahılın bekletilmesi ve maymun çiçeği virüsünün daha tehlikeli hale geleceğine ilişkin söylentiler, gıda krizinin derinleşmesine yol açtı.

Türkiye, döviz karşısında zayıflayan Türk lirasının da etkisiyle yüksek enflasyondan en fazla etkilenen ülkelerden biri oldu. Alım gücünün hızlı şekilde düşmesi, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılması zorunluluğunu doğurdu. 

Yaz geldi, tarlalarda bolluk dönemi başladı

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tarlalardaki bolluğun artması, sebze fiyatlarının bayram sonrası düşmesini sağladı. Pazar tezgâhlarına gelen vatandaşlar, düşen sebze fiyatları nedeniyle memnuniyetlerini dile getirdi.

Pazarcılar daha fazla satış yapmaya başladı

Düşen sebze fiyatları, satıcının da yüzünü güldürdü. Fiyatlarda yaşanan iyileşmeyle birlikte bayramda daha fazla satış yapan pazar esnafı, yerli ürün bolluğunun olumlu etkilerini görmeye başladıklarını dile getirdi. Bayramdan önce kilosu 15 lirayı aşan biber, son günlerde 8-10 lira aralığına kadar düştü.

Vatandaşlar tezgâh tezgâh gezdi

Tezgâh tezgâh gezen vatandaşlar, düşen fiyatları fırsat bilerek bol bol alışveriş yaptı. Salatalığın kilosu 8 lira civarından 4-5 liraya kadar indi. Bayramdan önce 13 ila 15 lira civarından satılan domatesin kilosu ise 5-7 lira aralığına geriledi. Fiyat düşüşleri patlıcan, kabak, soğan ve fasulyede de görüldü. 

Yorumlar (0)