Şebnem Şirin'in ailesi, katile verilen cezaya isyan etti!

Geçen yıl ekim ayında sevgilisi olan 25 yaşındaki Şebnem Şirin'i katleden Furkan Zıbıncı hakkında karar verildi. İyi hal indirimi uygulamayan mahkeme, Zıbıncı'ya müebbet hapis cezası verdi. Mahkemenin kararına karşı çıkan anne Pervin Tokat, "Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmeli." dedi. Avukat Mustafa Pelek ise kararı, İstinaf Mahkemesine taşıyacaklarını bildirdi.

YAŞAM 30.09.2022, 19:51 Hakan Öksüz
Şebnem Şirin'in ailesi, katile verilen cezaya isyan etti!

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bulunan Çamlaraltı Mahallesi'nde 27 Ekim 2021'de meydana gelen bir olay, Türkiye'yi şoke etmişti. Mahalledeki bir apartta yaşanan olayda cinnet getiren Furkan Zıbıncı (26), kız arkadaşı olan gıda mühendisi Şebnem Şirin'i (25) katletmişti. Şebnem Şirin'in boğazını bıçakla kesen Zıbıncı'nın yargılandığı davada dört duruşma yapılmış ancak karar verilememişti.

İyi hal indirimi yok, müebbet hapis cezası verildi!

Şebnem Şirin cinayeti ile ilgili davanın beşinci duruşması, bugün Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Şebnem Şirin'in ailesi de katıldı. Antalya S Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olan sanık Furkan Zıbıncı, duruşmaya SEGBİS üzerinden katıldı. İyi hal indirimine gitmeyen mahkeme heyeti, Şebnem Şirin'i öldüren Furkan Zıbıncı'ya müebbet hapis cezası verdi.

Anne Pervin Tokat: "Bu olayın peşini bırakmaycağım"

Şebnem Şirin’in ailesi, duruşmanın ardından cezanın hafif olduğunu bildirdi. Katile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmeden kızının mezarına gidemeyeceğini söyleyen anne Pervin Tokat, gözyaşlarını tutamadı. Acılı anne, "Yavrum 11 ay 3 gündür toprağın altında yatıyor. Mahkemenin bu kararı değiştireceğine inanıyorum. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmeli. O katilin tek kişilik odalarda öldüğünü görmek istiyorum. Onu beslemesinler. Bu olayın peşini bırakmayacağım." dedi.

Avukat Mustafa Pelek: "Katilin intihar notu, her şeyi açık ediyor"

Cinayetin planlı şekilde işlendiğini kaydeden avukatı Mustafa Pelek, "Karardan memnun değiliz. İstinaf Mahkemesine taşıyacağız. Son söz Yargıtay'da olacak. Henüz bir şey bitmiş değil. Bu cinayet, canavarca hislerle işlendi. Katilin intihar notu, her şeyi açık ediyor. Şebnem'den 'o kız' diye bahsederek intihar notu yazdı. Önce tasarladı, dah sonra suçu işledi. Daha önce de öldüreceğini söyleyerek Şebnem'i defalarca tehdit etmiş." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)