“Savcıyım” dediler, 80 yaşındaki kadına milyonluk vurgun yaptılar!

Büyükçekmece’de bir kadını arayarak kendini savcı olarak tanıtan dolandırıcılar milyonluk vurgun yaptı. 80 yaşındaki kadın ise yaşadığı durumu torunlarına söyleyince dolandırıldığını anlarken, polis ekipleri 2 zanlıyı yakaladı.

YAŞAM 02.10.2022, 16:50
“Savcıyım” dediler, 80 yaşındaki kadına milyonluk vurgun yaptılar!

Alınan bilgilere göre, geçtiğimiz ağustos ayında Büyükçekmece'de hayatını sürdüren 80 yaşındaki emekli Hacer Ö.'yü cep telefonu üzerinden arayan bir şahıs kendisini savcın olduğunu söyledi. Olayın korkusu ile Hacer Ö., karşıdakilerin söylediği talimatlara uymaya başladı.

İki adrese gitti, paraları bıraktı

Arayan şahıs Hacer Ö’ye “Adınız FETÖ soruşturması içerisinde görünüyor. Örgüt sizin ikametinize de operasyon gerçekleştirebilir. Operasyon gerçekleşmeden önce hesabınızda bulunan ve evde olan paralarınıza el koymalıyız. Diğer türlü paralarınız örgüte gidecektir” dedi. Hacer Ö. bu durumun ardından hiç kimseye haber vermeden 82 bin dolarla kendisini savcı olarak gösteren kişinin yönlendirdiği adrese ulaştı. Daha sonra farklı bir adrese geçen Hacer Ö, 658 bin lirayı da burada bıraktı. Daha sonra yaşadığı durumu torunlarına anlatan kadın, dolandırıldığını fark etti.

Kimlikleri belirlendi, suçları kabarık çıktı

Ortalama 2 milyon 150 bin lira kadar parasını dolandırıcılara veren Hacer Ö., karakola giderek şikayette bulundu. Yaşanan olay ile ilgili inceleme başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kimlikleri belirlediği zanlıların aramaya başladı. Çalışmalar sonucunda İsmail C. ve Abdulkadir G. isimli zanlılar gözaltına alındı. Farklı suçlardan kayıtları bulunduğu tespit edilen 2 dolandırıcı, emniyette yapılan işlemlerinin sonrasında adliyeye gönderildi.

Yorumlar (0)