Savcı konuştu, Şebnem Şirin'in avukatları ayakta alkışladı!

Mühendis Şebnem Şirin'i bıçaklayarak öldüren sevgilisi Furkan Zıbıncı hakkında "canavarca hisle kasten öldürme suçundan" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti. Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı Alperen Pektaş, Zıbıncı'ya iyi hal indirimi uygulanmamasını talep etti. Bu sözler üzerine ayağa kalkan mağdur avukatları ve salondakiler, savcı Pektaş'ı alkışladı.

YAŞAM 17.06.2022, 23:03 19.06.2022, 11:42 Hakan Öksüz
Savcı konuştu, Şebnem Şirin'in avukatları ayakta alkışladı!

Geçen yıl 27 Ekim'de Denizli'de yaşanan bir olay, ülkenin gündemine oturmuştu. Kınıklı Mahallesi'ndeki bir apartmanda, mühendis Şebnem Şirin (25) ile sevgilisi Furkan Zıbıncı (25) arasında tartışma başladı. Saat 06.00 sıralarında meydana gelen olayda sinir krizi geçiren Furkan Zıbıncı, sevgilisi Şebnem Şirin'i vahşice öldürdü.

Zıbıncı, mutfaktan aldığı bıçakla boğazını kestiği mühendis sevgilisini 11 yerinden bıçakladı. Gürültüyü duyan komşular, durumu polise ihbar etti. Furkan Zıbıncı ise aracıyla kaçtı. Eve giren polisler, Şebnem Şirin'i yerde kanlar içinde yatarken buldu. Saltak Caddesi'nde yakalanan Zıbıncı, tutuklandı.

Davanın 3'üncü duruşması yapıldı

Sevgilisi Şebnem Şirin'i vahşi şekilde katleden Zıbıncı hakkında "canavarca hisle kasten öldürme suçundan" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Bugün davanın 3'üncü duruşması yapıldı. Duruşmada Şebnem Şirin'in annesi Pervin Tokat, aile yakınları ile avukatlar yer aldı. Tutuklu sanık Furkan Zıbıncı ise duruşmaya cezaevinden görüntülü istem aracılığıyla katıldı.

Savcı Pektaş: "Ağırlaştırılmış müebbet verilmeli, indirim uygulanmamalı"

Olay öncesinde Şebnem Şirin'in bulunduğu kafenin dışında gözetleme yapan sanık Zıbıncı'nın "takıntılı bir kişilik" olduğunu kaydeden cumhuriyet savcısı Alperen Pektaş, "Öldürme eylemini uzun süre önce planlamıştı. Öldürmeden önce de 3 saat işkence çektirdi." ifadelerini kullandı. Zıbıncı'ya "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" verilmesi gerektiğini aktaran savcı Pektaş, iyi hal indiriminin uygulanmaması gerektiğini belirtti.

Ayağa kalkarak savcıyı alkışladılar!

Mütalaasını açıklayan savcıdan sonra mağdur avukatlarına, ekleyecekleri bir şey olup olmadığı soruldu. Mağdur avukatlarından Mustafa Pelek ise savcının mütalaasına ilişkin, "Ayakta alkışlıyoruz." ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine ayağa kalkan salondakiler, Savcı Pektaş'ı alkışlamaya başladı. Sanık avukatlarının savunması için duruşma ertelendi.

Yorumlar (1)
VATANDAŞ 2 yıl önce
sıl suçlu, sebep değilmi?