Satış başladı: Maskelerinizi artık marketlerden alabilirsiniz!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında cerrahi maskeler, bugün itibarıyla İstanbul'da medikaller, eczaneler ve online platformlara ek olarak marketlerde de satılmaya başladı.

YAŞAM 08.05.2020, 13:30
Satış başladı: Maskelerinizi artık marketlerden alabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Mayıs günü gerçekleştirilen kabine toplantısında yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede normalleşme sürecine ilişkin yol haritası oluşturulmuştu. Alınan kararlar dâhilinde cerrahi maskelerin ücretli olarak eczane,  market ve medikal mağazalarda ve online platformlarda satılmasının önü açılmıştı. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle günlük hayatın bir parçası olan cerrahi maskeler; marketlerde tüketicilere sunuluyor. Şimdiye kadar ücretsiz olarak eczanelerden sağlanan maskeler, daha kolay ulaşılabilmesi amacıyla eczane, market ve medikal mağazalardan satın alınabilecek. 

Vatandaşların cerrahi maske alırken mağduriyet yaşamaması ve maskeye daha kolay ulaşılabilmesi için tavan fiyatın 1 lira olduğu açıklandı. 

"Bir kişi en fazla 3 paket maske alabiliyor"

Zincir marketin Satın Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç, hijyen ve güvene önem verdiklerine dikkat çekerek, "Maskeleri kendi kutularında müşterilere sunuyoruz. Bir kutuda 50 adet maske bulunuyor. Önümüzdeki hafta 10’lu paketleri de elimize ulaşacak. Maskenin tanesi 85 kuruşa satılıyor. Herkesin maskelere ulaşabilmesi açısından bir kişi en fazla 3 paket maske alabiliyor. Müşterilerin maskelere talebi bugün yoğun. Maskelerde herhangi bir stok problemimiz yok. Bu anlamda tedarikçilerimizle sıkı bir çalışma içerisindeyiz. Dün itibariyle 5 milyon adet maske bağlantımızı gerçekleştirdik." açıklamasını yaptı.

"Marketlerde ve eczanelerde maskelerin satılması çok güzel oldu"

Cerrahi maske satın almaya gelen Kadir Can adlı vatandaş, maskelerin marketlerde satılmaya başlamasının olumlu bir gelişme olduğunu kaydederek, "Maske almaya geldim. Marketlerde ve eczanelerde maskelerin satılması çok güzel oldu. Ücretsiz maske konusunda bazı vatandaşlara mesaj gitti. Mesaj ulaşmayan vatandaşlar da marketlerden alabilecek. Daha iyi oldu." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)