Şanlıurfa ve Adıyaman'ı sel vurdu: 14 can kaybı

Süleyman Soylu, bölgede etkili olan sel sebebiyle Adıyaman'da 2, Şanlıurfa'da 12 kişinin can verdiğini, 5 kişiyi arama faaliyetlerinin devam ettiğini duyurdu.

YAŞAM 15.03.2023, 10:37 16.03.2023, 01:33
Şanlıurfa ve Adıyaman'ı sel vurdu: 14 can kaybı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Şanlıurfa'nın da içerisinde bulunduğu bazı kentlere sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Uyarının hemen sonrasında, şehir genelinde yağmur etkisini göstermeye başladı. Etkisini artıran yağışlar sebebiyle bazı sokak ve caddeler adeta göle dönüştü. Karaköprü ilçesine bağlı olan kırsal bir mahalle de sel sularıyla kaplandı.

Okullar bir gün daha tatil edildi

AFAD, perşembe gününe kadar yağışların devam edeceği ifadesinde bulunarak vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olması gerektiğini aktardı. Öte yandan Şanlıurfa Valiliği, meydana gelen yoğun sağanak yağış sebebiyle okullar genelinde eğitim öğretime 16 Mart'ta da 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Vali, şehirde etkisini hissettiren sağanak sebebiyle, Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinin sel baskınına uğradığını ifade etti.

Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca" Olaydan Adıyaman'da 8, Şanlıurfa'da 60 kişi etkilenmiştir. Genel sağlık durumları gayet iyidir. Şanlıurfa'da 3, Adıyaman'da 2 kişinin kayıp olduğu öğrenilmiştir. Olay mahalline Şanlıurfa'da 3 UMKE timi ve 93 ambulans, Adıyaman'da 3 UMKE timi ve 5 ambulans görevlendirmesi yapılmıştır. Gerekli sağlık hizmetleri muntazam bir şekilde sağlanmaktadır." açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)