Şanlıurfa'da karakola saldırı; 1 şehit, 4 yaralı

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Birecik ilçesindeki Çiçekalan Hudut Karakolu'na gerçekleştirilen saldırıda 1 askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını duyurdu.

YAŞAM 16.08.2022, 14:30
Şanlıurfa'da karakola saldırı; 1 şehit, 4 yaralı

Vali Ayhan, Birecik ilçesindeki Çiçekalan Hudut Karakolu'na sınır ötesinde bulunan terör örgütleri tarafından sabah saatlerinde saldırı düzenlendiğini açıkladı.

1 asker şehit düştü

Saldırıya misliyle karşılık verildiğini söyleyen Ayhan, şunları aktardı: "Saldırı sırasında ne yazık ki 1 askerimiz şehit düştü, 4 askerimiz ise yaralandı. Birecik ilçemizde yaralı askerlerimizin ilk müdahalesi yapıldı daha sonra helikopterlerle Eğitim Araştırma Hastanemize götürüldü. Askerlerimizi ziyaret ettik, gerekli bilgiler aldık. 4 askerimizin sağlık durumu izlenmekte. Şimdilik sağlık durumları da iyi. Ne yazık ki 1 askerimiz şehit oldu. Ülkemizin başı sağ olsun."

“Yaralı askerlerin tedavisi devam ediyor”

Ayhan, sınır hattındaki güvenlik ekiplerinin misliyle saldırıya karşılık verdiğine dikkat çekerek, "Şu an taciz atışlarına karşılık veriliyor. Pek çok bedelin ödetildiğini ifade edebilirim. Şehidimizin işlemleri sürüyor. Şehidimizi uğurlayacağız. Koordineli bir biçimde aksiyon alıp, yaralılarımız hastaneye gönderildi. Titizlikle işlemleri sürüyor. Allah şifa versin." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)